Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

”Lavice” u drugom šeširu

Pored ''lavica'' u drugom šeširu su još Mađarska, Švedska, Rumunija, Srbija, Austrija i dvije azijske reprezentacije

Crna Gora biće u drugom šeširu na žrijebu za Svjetsko prvenstvo u Španiji koji će večeras biti obavljen u Kasteljonu sa početkom u 21,30 sati.

Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je sastave šešira za šampionat na kome će po prvi put učestvovati 32 selekcije, a koji je na programu od 2. do 19. decembra u gradovima Kasteljon, Granoljers, Liria i Torvieha.

Pored „lavica“ u drugom šeširu su još Mađarska, Švedska, Rumunija, Srbija, Austrija i dvije azijske reprezentacije koje će biti poznate nakon kvalifikacija koje se održavaju u septembru, prenijela je Pobjeda.

U prvom šeširu su aktuelni šampion svijeta – Holandija, Norveška, Španija, Francuska, Hrvatska, Danska, Rusija i Njemačka.

Naša reprezentacija plasman na planetarnu smotru izborila je nakon što je u aprilskom baražu bila bolja od Bjelorusije. Biće to šesto učešće za Crnu Goru na prvenstvima svijeta, a najbolji rezultat ostvaren je osvajanjem petog mjesta na prethodnom, koje je 2019. godine održano u Japanu.

Još nijesu poznati svi učesnici decembarskog šampionata u Španiji, jer tek treba da budu održane kvalifikacije za predstavnike Azije, Sjeverne Amerike i Kariba, te Južne i Centralne Amerike.

Sastavi šešira:

Šešir 1: Holandija, Norveška, Španija, Francuska, Hrvatska, Danska, Rusija, Njemačka

Šešir 2: CRNA GORA, Mađarska, Švedska, Azija 1, Azija 2, Rumunija, Srbija, Austrija

Šešir 3: Angola, Južna i Centralna Amerika 1, Južna i Centralna Amerika 2, Kamerun, Češka, Tunis, Sjeverna Amerika i Karibi 1, Azija 3

Šešir 4: Azija 4, Slovačka, Slovenija, Azija 5, Azija 6, Kongo, Sjeverna i Centralna Amerika 3, Poljska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve