Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lavice stigle u Minsk: Potvrditi plasman na Svjetsko prventsvo

''Lavice'' su preko Istanbula, u nedjelju veče doputovale u Minsk, gdje ih u utorak (17 časova po našem vremenu) očekuje revanš protiv Bjelorusije u baražu sa Svjetsko prvenstvo koje će u decembru ove godine biti održano u Španiji

– Važno je da i u drugom meču ispravimo naše nedostatke i pobijedimo. Idemo maksimalno na pobjedu, kazala golmanka naše ženske reprezentacije Marta Batinović.

”Lavice” su preko Istanbula, u nedjelju veče doputovale u Minsk, gdje ih u utorak (17 časova po našem vremenu) očekuje revanš protiv Bjelorusije u baražu sa Svjetsko prvenstvo koje će u decembru ove godine biti održano u Španiji.

Izabranice selektorke Bojane Popović su u prvom duelu, u petak u Podgorici slavile 29:23 i sa šest golova prednosti dočekuju novi okršaj protiv selekcije iz bivše sovjetske republike.

U prvom susretu Crna Gora je nakon bolje igre u drugom poluvremenu uspjela da ostvari pobjedu koja znači i veliki korak ka plasmanu na 15. uzastopno veliko takmičenje.

– Loše smo ušle u utakmicu. Mislili smo da u prvih deset minuta možemo pobijediti Bjelorusiju. U prvom poluvremenu je bilo dosta padova, u drugom smo se podigli – to je bila naša igra sa jakom 6-0 odbranom, gdje smo uz pomoć Tanje Brnović bili kompaktni, kazala je pivot Nikolina Vukčević.

Bjelorusija će u revanšu imati podršku navijača.

– Pružićemo maksimum. Očekujem jak meč, kod njih je dozvoljeno prisustvo publike, biće puna sala. Biće mnogo teško, poručila je Vukčević.

Golmanka Marta Batinović poručuje da ”lavice” i u revanšu idu na pobjedu.

– Zadovoljna sam pobjedom u prvom meču. Bjelorusija je protivnik protiv koga nemamo priliku da igramo često. Neke njihove igračice znamo, neke prvi put vidimo. Bitno je da smo pobijedili u prvom meču, da nastavljamo niz. Za mjesec dana čekaju nas pripreme za Olimpijske igre, tako da je bitno da i u drugom meču ispravimo naše nedostatke i da pobijedimo. Idemo maksimalno na pobjedu, kazala je Batinović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve