Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavice se danas opraštaju od Svjetskog šampionata

Obje selekcije su bez šansi za prolaz u četvrtfinale, pa nemaju rezultatski imperativ uoči okršaja u Granoljersu

Duelom protiv Poljske u posljednjem kolu druge faze Svjetskog prvenstva u Španiji, crnogorske rukometašice završavaju šesto učešće na planetarnim smotrama.

Obje selekcije su bez šansi za prolaz u četvrtfinale, pa nemaju rezultatski imperativ uoči okršaja u Granoljersu.

Za našu reprezentaciju biće to prilika da pobjedom izbjegne posljednje mjesto u grupi I druge faze, ali i na pravi način zaključi prvenstvo u Španiji, na kojem je nastupila bez čak sedam igračica i sa značajno podmlađenim sastavom, koji je u dosadašnjih pet mečeva upisao pobjedu i doživio četiri poraza.

Poljska je u prethodnom kolu protiv Slovenije upisala prvu pobjedu u drugoj fazi, a u taboru naše selekcije ističu da ima odličnu bekovsku liniju i da će za pobjedu biti potreban maksimalan fokus u odbrani.

– Naš cilj je bio da rastemo kroz utakmice i da budemo sve bolje. Prije svega da iskoristimo šansu za sljedeće takmičenje. Vjerujem da ćemo imati snage da odgovorimo možda i najozbiljnijim šuterima na prvenstvu. Poljska raspolaže sa izuzetno opasnim bekovima koji će zahtijevati puno pažnju u smislu izlaska i adekvatnog odgovora, rekla je Tatjana Brnović.

Đurđina Malović najbolje poznaje poljske rukometašice jer je igrala u Lublinu.

– Većinu ih poznajem. U jakom su sastavu, sa iskusnim igračicama i sa dobrom rotacijom. Dugo su na okupu i očekujem teži meč od prethodnog. Znam dobro kakav kvalitet imaju, a aduti su im bekovi. Spremićemo se najbolje što možemo i vjerujem da ćemo posljednju utakmicu na šampionatu odigrati na pravi način.

Posljednji put dva tima sastala su se 2018. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj – „lavice“ su slavile oba puta, u Gdanjsku je bilo 26:20, a u Pljevljima 33:23.

Duel u Granoljersu počeće u 15 sati i 30 minuta.

U 18 zakazan je duel Srbije i Slovenije, dok će Rusija i Francuska u 20 sati i 30 minuta odlučiti pobjednika grupe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve