Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavice poručuju: Francuskinje su sjajne, ali nisu bez mana

U grupi Crne Gore su i domaćin Danska i Slovenija, sa kojima “lavice” igraju u nedjelju, odnosno u utorak.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra protiv Francuske na startu grupe A na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

„Lavice“ su u srijedu doputovale u Herning, gdje će igrati utakmice grupne faze, odradile testiranja na koronavirus, a nakon što su sve igračice i stručni štab dobili negativne rezultate, mogli su u potpunosti da se okrenu pripremi duela protiv aktuelnog šampiona Starog kontinenta.

“Iako je Francuska sjajna ekipa, svakako da imaju mana i slabih tačaka. Njihova prednost je što su dugo zajedno i u istom sistemu. Suvišno je trošiti riječi o njihovim igračicama, igraju kolektivno i tranzicija je možda i njihovo najjače oružje. Najviše golova postižu iz tranzicije i to je ono što moramo da zaustavimo”, rekla je Đurđina Jauković.

I Dijana Mugoša svjesna je snage prvog rivala na kontinentalnom šampionatu.

“Daćemo sve od sebe da izvučemo najbolje iz nas, nedostaje nam dosta igračica, ali tu su mlade snage. Imamo motiva jer treba da dokažemo da se na nas u budućnosti može računati. Odbrana je kao i uvijek naš glavni adut, po čemu smo među najboljima u svijetu. Takođe, svjesne smo da samo kao tim možemo do dobrog rezultata. Imamo dobru kombinaciju mlađih i iskusnijih igračica, vjerujem da to može dati željeni rezultat”, kazala je  Mugoša.

Ovo će biti čak osmi duel Crne Gore i Francuske na velikim takmičenjima, a naš tim je dobio samo jedan, doduše najvažniji meč – u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu, golom Katarine Bulatović iz sedmerca na isteku vremena za 23:22.

Meč počinje u 18.15.

U grupi Crne Gore su i domaćin Danska i Slovenija, sa kojima “lavice” igraju u nedjelju, odnosno u utorak.

Tri reprezentacije plasiraće se u drugu fazu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve