Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavice počinju baraž za SP: Posebna je emocija kada se skupimo

Biće to i prva reprezentativna akcija nakon uspjeha iz marta i izborene vize za Olimpijske igre u Tokiju, osvajanjem prvog mjesta na kvalifikacionom turniru u Podgorici, u konkurenciji Norveške i Rumunije

Bojana Popović debituje na klupi rukometašica Crne Gore, a “lavice” protiv Bjelorusije večeras (18 sati)  u Podgorici igraju prvi meč baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će u decembru ove godine biti održano u Španiji.

Biće to i prva reprezentativna akcija nakon uspjeha iz marta i izborene vize za Olimpijske igre u Tokiju, osvajanjem prvog mjesta na kvalifikacionom turniru u Podgorici, u konkurenciji Norveške i Rumunije.

U odnosu na turnir koji je održan u dvorani ”Verde”, “lavice” će biti u jačem sastavu, jer se u nacionalni tim vraćaju bek Jelena Despotović nakon što je preležala korona virus i pivot Tatjana Brnović, nakon povratka na teren poslije teške povrede.

Protivnik u baražu je Bjelorusija, selekcija protiv kojeg je Crna Gora apsolutni favorit, ali u taboru našeg tima ističu da maksimalno respektuju sastav iz bivše sovjetske republike.

– Posebna je emocija kada se skupimo, drago mi je što su djevojke koje su završile Ligu šampiona i one koje su se kvalifikovale za finalni turnir došle zdrave i motivisane nakon prelijepe atmosfere tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Želimo da nastavimo da gradimo našu igru. Imamo nove trenere i daćemo sve od sebe da nastvaimo gdje smo stale. Veliko je zadovoljstvo što opet imam mogućnost da radim sa Majom Savić, možda sam i najsrećnija, kao krilo. Trenirale smo i igrale sa Majom i Bojanom, sada su treneri, dobro nas poznaju, smatram da ovo može samo na dobro da izađe. Favoriti smo protiv Bjelorusije, poslije dobre borbe sa Norveškom i Rumunijom želimo da nastavimo istim putem i da ne posustajemo. Ne smijemo da ih potcijenimo, moramo dati sve od sebe. Kraj je sezone, znamo šta nas čeka nakon baraža, tako da moramo da ostavimo srce na terenu kao i do sada. Teško je potisnuti misli o Tokiju, ali smo navikle da se borimo sa tim stvarima i to neće predstavljati problem, kazala je jedna od najiskusnijih u našoj selekciji Majda Mehmedović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve