Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Lauerati Bulajić i Radičević: Rukometni savez proglasio najbolje

Nagrade igračicama i igračima koji su obilježili prošlu godinu uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda

U prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore organizovano je svečano uručenje nagrada najboljim pojedincima u 2020. godini u tradicionalnom izboru Saveza.

Nagrade igračicama i igračima koji su obilježili prošlu godinu uručio je predsjednik Saveza Petar Kapisoda.

– Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ime Saveza i svoje ime, kao najbolje u 2020. godini i da čestitam na priznanjima koja će vam danas biti uručena. 2020. je bila teška i izazovna za sport na globalnom planu. Ipak, sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo u najvećoj mjeri ispunili zacrtane ciljeve i planirane aktivnosti u prošloj godini. Pamtićemo je po prvoj pobjedi rukometaša na prvenstvima Evrope i odličnom rezultatu rukometašica koje su uprkos odsustvu nekoliko važnih igračica, osvojile osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj, prošlog mjeseca. Vjerujem da će situacija sa virusom COVID-19, dozvoliti održavanje svih planiranih takmičenja u ovoj godini, da ćemo sve naše reprezentativne selekcije gledati na najvećoj sceni i da ćemo se radovati novim uspjesima vas kao najboljih u prošloj godini i vaših saigračica i saigrača, kazao je Kapisoda.

Igrač Lovćena Slobodan Bulajić i kapitenka reprezentacije i desno krilo Budućnosti Jovanka Radičević najbolji su rukometaš i rukometašica Crne Gore u prošloj godini. Bulajić je član Lovćena koji je prvi dio takmičenja u Prvoj ligi završio sa maksimalnim učinkom i 10 pobjeda, a osvojio je i trofej pobjednika Kupa Crne Gore.

Radičević je u dresu Budućnosti u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog pandemije virusa COVID-19 bila najbolji strijelac Lige šampiona, a izabrana je u idealni tim Evropskog prvenstva u Danskoj, na kome je Crna Gora u decembru osvojila osmo mjesto.

Najbolji rukometaš Crne Gore u inostranstvu je desni bek njemačkog Veclara Stefan Čavor, dok je Jeleni Despotović iz mađarskog Debrecina pripala nagrada za najbolju igračicu u inostranstvu. Despotović zbog klupskih obaveza u mađarskom Debrecinu nije prisustvovala svečanosti i nagarada će joj naknadno biti uručena.

Igrač Lovćena Mirko Latković je najbolji mladi rukometaš (2004. godište i mlađi) u našoj državi, a u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo je Andrei Škerović iz ORK Rudar.

U ime nagrađenih obratila se Škerović.

– U ime nagrađenih, a kao najmlađa među njima, pripala mi je čast da vam se obratim i zahvalim na priznanjima koje smo dobili za rezultate ostvarene u prošloj godini. Dugujemo zahvalnost Rukometnom savezu Crne Gore što je prepoznao naš rad, ali ne samo naš, već i naših saigračica i saigrača, bez kojih ne bi mogli da ostvarimo iste. Rukomet je timski sport, pa ovu nagradu doživljavamo kao nagradu koje smo ostvarili kao tim, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. Nagrada je uvijek i podsticaj za još veći rad i odricanja u narednom periodu, pa vjerujem da je ista samo najava boljih rezultata u godini koja je pred nama, kazala je Škerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve