Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lasica očekuje težak posao u Grčkoj

Selekcija Zorana Roganovića će danas u Halkidi (18.15 h) i u neđelju u Podgorici igrati baraž s Grčkom

Od sedam Svjetskih prvenstava za rukometaše, koliko ih je održano od formiranja naše rukometne reprezentacije, Crna Gora je učestovala samo na jednom – 2013. godine u Španiji, nakon što je u nezaboravnom dvomeču baraža eliminisala Švedsku.

Četiri puta su ,,lavovi“ gubili u ,,plej-ofu“ (rivali bili Rumunija, Bjelorusija, Rusija i Hrvatska), jednom su eliminisani u pretkvalifikacijama, dok ih je bez šanse da se domognu SP 2021. ostavila odluka Evropske rukometne federacije da zbog korona virusa otkaže baraž i na šampionat pošalje selekcije koje su bile nosioci na žrijebu.

Ove sedmice ukazuje im se velika šansa da se drugi put u istoriji nađu na planetarnoj smotri. Selekcija Zorana Roganovića će danas u Halkidi (18.15 h) i u neđelju u Podgorici igrati baraž s Grčkom, selekcijom koja se samo dva puta u istoriji našla na velikom takmičenju – Olimpijskim igrama 2004. kada je bila domaćin i godinu kasnije na SP u Tunisu.

Jedanaesta selekcija sa januarskog EP je veliki favorit, ali ne smije da pomišlja na opuštanje.

Marko Lasica igrao je u Grčkoj u sezoni 2014/15, kada je bio član Anagenisija iz Virone.

“Čekaju nas prve utakmice nakon uspješno odrađenog Evropskog prvenstva. Pred nama su dva izuzetno teško meča, iako naša javnost možda misli drugačije jer nije upoznata sa grčkim rukometom. Siguran sam da će biti dva neizvjesna meča, naročito prvi na njihovom terenu. Igraju veoma disciplinovano u napadu i biće teško doći do kontri. Moramo da budemo fokusirani i damo maksimum kako bismo ostvarili pozitivan rezultat”, kazalo je trideset trogodišnje desno krilo.

,,Lavovi“ vjeruju da će rezultat današnjeg meča u Halkidi biti dodatni poziv navijačima da u neđelju ispune tribine ,,Morače“.

“Bitno je što igramo revanš kod kuće, u prednosti smo jer će nam navijači sigurno biti vjetar u leđa. Nadam se da možemo ostvariti dobar rezultat pred meč u Podgorici”, istakao je Lasica.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lasica očekuje težak posao u Grčkoj – Cars & Engines Inc.
13.04.2022-20:19 20:19

[…] Read More […]

Lasica Očekuje Težak Posao U Grčkoj | Beta Vet Co.
14.04.2022-07:39 07:39

[…] Read More […]