Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Laporta: Većina igrača želi u Barsu, ali nećemo ulaziti u finansijske rizike

''Blaugrana'' je zbog pandemije koronavirusa izgubila mnogo novca i bila u velikim finansijskim problemima

Predsjednik Barselone Đoan Laporta rekao je da klub neće ulaziti u rizične finansijske operacije sljedećeg ljeta.

“Blaugrana” je zbog pandemije koronavirusa izgubila mnogo novca i bila u velikim finansijskim problemima.

“Neću da pričam o specifičnim igračima, ali mogu da vam kažem da nećemo ići ni sa jednom operacijom bi nas stavila u rizik. To sam počeo da slijedim otkako sam opet postao predsjednik, dešavalo nam se nešto slično u raznim situacijama i nastavićemo sa tim kriterijumom i filozifijom, čak i ako budemo finansijski zdraviji. Dakle, može da se priča o igračima i velikim novčanim operacijama, ali u kojima Barselona neće gubiti sopstvenu glavu. Naši partneri su mirni jer nećemo gubiti glavu za operacijama te magnitude”, rekao je Laporta.

Barselona je veliki mamac za fudbalere.

“Većina igrača želi da dođe u Barsu, vole klub, tim, filozofiju, naš način rada, razumijevanje fudbala. I to je sve dobro, vidimo to na dnevnoj bazi. Moraće da se prilagode nivou plata Barselone i ekonomskoj strukturi koja pomaže funkcionisanje i ravnotežu u klubu”.

Laporta nije konkretno odgovorio na pitanje da li je Barselona zainteresovana za Kilijana Mbapea.

“Ovdje je svako slobodan da kaže šta želi, znamo da je to dio fudbala, da su veliki zainteresovani za sjajne igrače. Ipak, neću sebi dozvoliti da uđem u priču o igračima, jer tako jedino mogu da narušim interese našeg kluba. Ako pričamo o igraču, a imamo namjeru da ga dovedemo, samo bismo mu povećali cijenu. Niti o ovom niti o bilo kom drugom igraču ne želim da pričam, jer će to narušiti naš interes”, zaključio je Laporta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve