Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Lalošević: Sportisti na prvom mjestu

Lalošević je naglasio da je Crna Gora oduvijek bila prepoznata kao zemlja izvrsnih sportskih talenata, koji su nadasve kroz ogromnu ljubav i naklonost prema sportu, kreirali plodno sportsko tlo za buduće generacije.

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević ugostio je danas predsjednike Košarkaškog i Rukometnog saveza Crne Gore – Veselina Barovića i Petra Kapisodu, kao i generalne sekretare Petra Popovića i Emira Bešliju.

– Uvjeren sam da će institucija na čijem sam čelu imati kontinuirano dobru i uspješnu saradnju, kako sa Košarkaškim i Rukometnim, tako i sa svim ostalim sportskim savezima u Crnoj Gori, a sve u cilju očuvanja iskonski kvalitetne sportske tradicije – stavljanja sportiste na prvo mjesto, ističe Lalošević.

On je naglasio da je Crna Gora oduvijek bila prepoznata kao zemlja izvrsnih sportskih talenata, koji su nadasve kroz ogromnu ljubav i naklonost prema sportu, kreirali plodno sportsko tlo za buduće generacije.

– Jasno je dakle, da je naša primarna intencija da nastavimo tim putem, te da kroz ujedinjenost i zajedničku snagu doprinesemo dodatnom razvoju crnogorskog sporta, zaključio je Lalošević.

2021. godina je nenadano postala Olimpijska, te će u tom kontekstu kroz razgovor sa nacionalnim sportskim savezima, biti utvrđena mogućnost finansiranja, iako je privremeni budžet svih ovih turnira za odlazak na kvalifikacione igre, Evropska ili svjetska prvenstva.

Rukometašice, rukometaši, kao i košarkaši imaju takmičenja značajna za njihovo bolje pozicioniranje na međunarodnoj sportskoj sceni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve