Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Lalošević riješio problem, ASCG potpisao ugovor o sufinansiranju

Osim navedenog, razgovarano je i o predstojećem Balkanskom juniorskom prvenstvu u Baru koje se održava 12.juna 2022. statusnim pitanjima atletičara i atletičarki u cilju dalje zajedničke saradnje na unapređenju ambijenta za njihov rad kao i potrebnim koracima na realizaciji projekta izgradnje atletske staze u Podgorici

Atletski savez Crne Gore potpisao je ugovor za sufinansiranje sa Ministarstvom sporta i mladih.

Ministar Vasilije Lalošević ugostio je čelnike saveza i riješen je problem nastao na relaciji bivšeg čelnika Uprave za sport i mlade Marka Begovića i ASCG.

Osim navedenog, razgovarano je i o predstojećem Balkanskom juniorskom prvenstvu u Baru koje se održava 12.juna 2022. statusnim pitanjima atletičara i atletičarki u cilju dalje zajedničke saradnje na unapređenju ambijenta za njihov rad kao i potrebnim koracima na realizaciji projekta izgradnje atletske staze u Podgorici.

Predsjednik Atletskog saveza Gojko Banjević se zahvalio ministru Laloševiću na brzoj reakciji i otklanjanju problema zbog kojih je do danas bilo upitno potpisivanje ugovora a samim tim i finansiranje atletike u Crnoj Gori i dodao da je i zbog ranijeg iskustva sa Laloševićem kao i današnje reakcije uvjeren da će saradnja između Ministarstva sporta i mladih i Atletskog saveza biti na najvećem nivou.

Ministar Lalošević je istakao da je otklanjanje naslijeđenog problema sa Atletskim savezom bio jedan od prioriteta Ministarstva sporta i mladih jer na to nas primarno obavezuju vrhunski rezultati koje naši atletičari i atletičarke postižu u kontinuitetu. On je i dodao da država mora poštovati nezavisnost rada sportskih organizacija a samim tim i odluke njihovih organa. On je, na kraju, istakao i da će Ministarstvo pratiti potrebe sportista i sportistkinja i da će ih, u partnerstvu sa nacionalnim sportskim savezima, ispunjavati na zadovoljstvo svih onih koji su naši najbolji reprezenti u svijetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve