Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lalošević: Prioritet uključivanje djece i studenata u sport

Lalošević je tokom razgovora sa predstavnicima Specijalne olimpijade Crne Gore Aleksandrom Vuksanovićem i Ivanom Radovićem, kazao je to što ta asocijacija godinama unazad radi jeste od ključnog značaja za razumijevanje šta sport u svojoj biti predstavlja

Uključivanje što većeg broja djece i studenata u sport jedan je od prioriteta Uprave za sport i mlade poručio je Vasilije Lalošević na sastancima sa predsjednicima Crnogorskog školskog sportskog saveza, Budimira Vukićevića i Studentskog sportskog saveza, Zorana Medenicu i sportskog direktora studentske asocijacije Borisa Sekulića.

– Sport za djecu i studente može predstavljati i rekreaciju, ali i vrlo često način povezivanja sa njihovim vršnjacima, konkretnije pomoć u stvaranju zdravog odnosa u ključnim godinama njihovog razvoja, odnosno odrastanja, rekao je Lalošević.

Lalošević je tokom razgovora sa predstavnicima Specijalne olimpijade Crne Gore Aleksandrom Vuksanovićem i Ivanom Radovićem, kazao je to što ta asocijacija godinama unazad radi jeste od ključnog značaja za razumijevanje šta sport u svojoj biti predstavlja.

– Sport ima zadatak da ruši barijere i predrasude na svim poljima, a naročito kada su u pitanju osobe sa smetnjama i njihova inkluzija kako u sportski, tako i u društveni život, rekao je Lalošević.

On je najavio da će se Uprava potruditi da organizuje još događaja poput Evropske nedjelje fudbala, u kojem je samo prethodne godine učestvovalo preko 90 osoba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve