Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lalošević: Podrška razvoju esporta u Crnoj Gori

Lalošević je istakao da ubrzan razvoj IT sektora koji sve više generiše odnose u društvu ima i snažan uticaj na oblast sporta

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević ugostio je danas predsjednika i generalnog sekretara Međunarodne federacije elektronskih sportova Vlad Marineskua i Bobana Totovskog.

Povod susreta je razvoj elektronskih sportova u Crnoj Gori.

Lalošević je istakao da ubrzan razvoj IT sektora koji sve više generiše odnose u društvu ima i snažan uticaj na oblast sporta. Dodao je da je elektronski sportovi ne mogu zamijeniti tradicionalne sportove ali da svakako moraju imati svoju poziciju u sistemu jer predstavljaju virtuelnu paralelu koja će igrati značajnu ulogu u vremenima koje dolaze.

Predsjednik Međunarodne federacije elektronskih sportova, Vlad Marinesku, zahvalio se ministru Laloševiću na prijemu i prepoznavanju značaja elektronskih sportova. Marinesku je istakao da razvoj elektronskih sportova može imati višestruke benefite po državu u promotivnom, sportskom i ekonomskom smislu i da je dobro da Crna Gora to prepozna i iskoristi imajući u vidu značaj IT sektora na globalnom nivou.

Sagovornici su istakli da Savez elektronskih sportova Crne Gore, koji je trenutno registrovan kao nevladina organizacija, radi dobar posao na promociji i razvoj elektronskih sportova kao i pozicioniranju Crne Gore u ovoj oblasti te da naredni period treba iskoristiti da se ulože zajednički napori na njegovom pozicioniranju u sistemu sporta.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza elektronskih sportova Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve