Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lajpcig u polufinalu Lige Evrope

Nakon prve utakmice u kojoj je bilo 1:1, Lajpcig je na ''Gevis stadionu'' bio bolji sa 0:2

Fudbaleri RB Lajpciga plasirali su se u polufinale Lige Evrope pošto su u ukupnom skoru savladali Atalantu sa 1:3. Nakon prve utakmice u kojoj je bilo 1:1, Lajpcig je na “Gevis stadionu” bio bolji sa 0:2.

Poslije 18 minuta igre, odbrana Atalante ostavila je poljanu za Konrada Lajmera na desnom krilu koji je lijepo sačekao da Nkunku dotrči iz drugog plana i pokupi njegovu povratnu loptu i proslijedi je iza leđa Musoa.

Atalanta nije imala kolosalnih situacija na suprotnoj strani, uglavnom je do takvih prilika dolazio njemački sastav predvođen Lajmerom, ali prije svega Nkunkuom koji se često poigravao sa protivnicima izvodeći ponekad i nepotrebne poteze i piruete. Ali, ako su skauti evropskih velikana gledali ovu utakmicu, moraće da znaju da će Lajpcig biti težak pregovarač iako je to bilo neupitno i do sada.

Nkunku je u završnici, u trenucima kada je Atalanta sve pokušavala ne bi li došla do izjednačenja, iznudio penal poslije neopreznog starta Musoa, a onda ga iskusno realizovao za 30. gol u sezoni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve