Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

La Liga: Real siguran protiv Eibara na Zidanovom jubileju, Evrogol Krosa

Zidan je 200. put vodio Real, a zabilježio je 132. pobjedu. On je u prosjeku trofej sovajao na svaku 20. pobjedu.

Real Madrid je pobjedom nad Ejbarom 3:1, vratio dva boda zaostatka za liderom Barselonom. Ejbar je trećim uzastopnim porazom sada na samo tri boda iznad zone ispadanja.

Azar i Ramos, Foto: AFP

Zidan je 200. put vodio Real, a zabilježio je 132. pobjedu. On je u prosjeku trofej sovajao na svaku 20. pobjedu.

Domaćin je svom “Bernabeu” krenuo silovito i Toni Kros je sjajno pogodio već u četvrtom minutu. To je njegov šesti pogodak za Real ove sezone, što mu je najbolji učinak u velikanu iz Madrida.

U 30. minutu je pogodio i kapiten Serhio Ramos, nogom, prvi put od 2017. godine i utakmice grupne faze Lige šampiona sa Apoelom.

To je za Ramosa 67. pogodak u La Ligi i njim se izjednačio sa doskorašnjim rekorderom na poziciji štopera, Holanđaninom Ronaldom Kumanom iz Barselone, s tim, da je Ramos svega 11 golova dao sa penala, a Holanđanin čak 46.

Samo sedam minuta kasnije Marselo se upisao u strijelce pa je Real oborio rekord liga petice, pošto su u prvenstvu tokom sezone se u strijelce upisalo čak 19 različitih igrača tog tima.

Marselo je gol proslavio na koljenu u znak podrške borbi za rasnu ravnopravnost.

Uprkos domianciji, jedan detalj je mogao da zakomplikuje posao Realu. Bigas je u 60. minutu leđima skrenuo loptu nakon udarca De Blasisa, a zaklonjenom Kurtoi lopta je prošla kroz noge.

Ipak, Kurtoa se iskupio devet minuta kasnije kada je odbranio zicer Pedru Leonu, u momentima bolje igre gostiju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve