Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za SP: Sokoli na stadionu Bešiktaša

Sokoli su na startu ciklusa savladali Letoniju,potom i Gibraltar, dok su protiv Norveške zabilježili prvi poraz, pa nakon tri kola imaju šest bodova, koliko imaju Holandija i Norveška, sa kojima dijele drugu treću i četvrtu poziciju

Najbolji crnogorski fudbaleri kreću u seriju kvalifikacionih mečeva za Svjetsko prvenstvo koju počinju večeras u Istanbulu gdje će gostovati selekciji Turske.

”Sokoli” su na startu ciklusa savladali Letoniju,potom i Gibraltar, dok su protiv Norveške zabilježili prvi poraz, pa nakon tri kola imaju šest bodova, koliko imaju Holandija i Norveška, sa kojima dijele drugu treću i četvrtu poziciju.

Večerašnji rival izabranika Miodraga Radulovića je lider grupe sa sedam bodova iz tri meča. Turska, koja ipak nije zadovoljila svojim učešćem ljetos na Evropskom prvenstvu gdje je pretrpjela poraze od Italije, Švajcarske i Velsa, uzela je samo bod u susretu sa Letoniju, dok je uspjela da savlada Norvešku u gostima, kao i Holandiju kod kuće.

– U dobrom raspoloženju čekamo današnji meč u kojem za rivala imamo učesnika posljednjeg Evropskog prvenstva, selekciju sastavljenu od igrača koji igraju na visokom nivou i o kojima ne treba trošiti previše riječi. Došli smo da pokažemo kvalitet, da nastavimo u ritmu sa početka kvalifikacija. Nismo došli da se branimo, nećemo se voditi time da se samo branimo iako smo u Istanbul doputovali oslabljeni. Pripremamo momke da sjutra odigraju taktički disciplinovano, da budu kompaktni, agresivni, mudri i hrabri na djelovima terena na kojima nam to treba, rekao je Radulović.

Selektor nije želio da govori o prethodnim mečevima već isključivo o duelu sa Turskom.

– Ne treba da govorimo o nekim dugoročnim planovima, moramo ići meč po meč. Vidjeli ste koliko nas je pehova zadesilo ovog puta i moramo biti koncentrisani na prvu utakmicu koja nas čeka. Vjerujem u ove momke, vjerujem da možemo prikazati dobar fudbal i ostvariti rezultat koji će nam biti zamajac u nastavku kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo. Duel Turske i Letonije pokazao je koliko je ova naša grupa nepredvidiva a do kraja je ostao 21 bod za koji ćemo se ravnopravno boriti do kraja, dodao je Radulović.

Kapiten našeg nacionalnog tima Stefan Savić vjeruje da „sokoli“ mogu ostvariti pozitivan rezultat u sjutrašnjem duelu.

– Pokušaćemo da ostvarimo rezultat u ovoj veoma važnoj utakmici. Prva je utakmica u ovom terminu i bićemo makar za nijansu svježiji pred ovaj duel nego pred utakmicu sa Holandijom. Mislim da možemo uprkos svim problemima da napravimo dobar rezultat danas. Vidjećemo da li je to osvajanje sva tri ili samo jednog boda, ali daćemo sve od sebe na sjutrašnjem susretu. Malo je vremena, imamo praktično jedan zajednički trening za pripremu, ali se dobro poznajemo. Očekuje nas jedna kvalitetna i teška utakmica, rekao je kapiten ”sokola”.

Iskusni defanzivac ističe da je selekcija Turske pokazala najviše u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

– Turska je kvalitetna reprezentacija i možda su pokazali najviše u prve tri utakmice kvalifikacija. Osvojili su sedam bodova, pobijedili Holandiju i Norvešku, da bi nakon toga iznenađujuće osvojili samo bod protiv Letonije. Ipak, pobjede u prve dvije utakmice govore da su dosta jaki, istakao je Savić.

Selektor Senjol Guneš neće moći da računa na defanzivce Čaglara Sojunčua iz Lestera i Ozana Kabaka, koji je iz Šalkea prešao u Norič, vezistu Votforda Ozana Tufana i napadača Brentforda Halila Dervišoglua. U sastavu takođe neće biti Halila Akbunara iz Gozdepea.

Crna Gora i Turska do sada su se sastali dva puta u prijateljskim susretima. Prvi meč je odigran 2015. godine u Antaliji kada je domaćin slavio sa 1:0, dok je 2018. u Podgorici bilo neriješeno 2:2, a golove za naš nacionalni tim postigli su Mugoša i Ivanić.

Duel na stadionu Bešiktaša igra se od 20.45.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve