Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za OI: Ajkule potopile i Brazil

Ajkule su veoma lako savladale Brazil 15:5 i od samog početka meča njihov trijumf nije doveden u pitanje

Crnogorski vaterpolisti upisali su novi trijumf na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Roterdamu.

”Ajkule” su veoma lako savladale Brazil 15:5 i od samog početka meča njihov trijumf nije doveden u pitanje.

Povele su ”ajkule” i već na startu stavile do znanja Brazilcima ko je gazda u bazenu. Prva četvrtina je rutinski riješena sa 3:1, da bi već u drugom kvartalu obje ekipe bile raspucane.

Do poluvremena izabranici Vladimira Gojkovića su povećali prednost na plus pet (9:4). Brazilci su se koliko-toliko adaptirali na tempo koji su nametnuli crnogorski vaterpolisti, pa su u trećoj četvrtini primili ”samo” dva gola.

Doduše, ”slabijem” učinku u napadu ”ajkula” kumovale su prečka i stative, a i nekoliko ishitrenih napada. Ipak, najbitnije, prednost je rasla do kraja meča.

Poslednja četvrtina bila je čista formalnost, a selektor Gojković je, kao i u prvom susretu na turniru protiv Kanade, kombinovao sastav. Nakon 32 minuta igre Crna Gora je ubjedljivo savladala Brazil 15:5.

Nakon dva odigrana meča na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Roterdamu crnogorski vaterpolisti upisali su isto toliko pobjeda. Naredni rival reprezentaciji Crne Gore biće selekcija Grčke, meč je na programu sjutra od 16 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve