Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za LŠ: U Budućnosti optimisti pred revanš sa Helsinkijem

''Plavi'' u revanš protiv Helsinkija ulaze sa dva gola minusa (3:1), ali i sa ubjeđenjem da loše izdanje na Bolt areni nije odraz razlike u kvalitetu dva tima – već slab dan crnogorskog prvaka

Teška, ne i nemoguća, misija čeka fudbalere Budućnosti na putu do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

”Plavi” u revanš protiv Helsinkija ulaze sa dva gola minusa (3:1), ali i sa ubjeđenjem da loše izdanje na Bolt areni nije odraz razlike u kvalitetu dva tima – već slab dan crnogorskog prvaka.

Podgoričani su imali sedam dana da se konsoliduju uoči sjutrašnje odluke pod Goricom (20.30h), a kroz treninge, analize i razgovore došli su do zaključka: Možemo i moramo bolje.

Poruke nade na pres konferenciji poslali su trener Mladen Milinković i kapiten Petar Grbić.

– Očekivanja su najveća moguća. Pokušaćemo da anuliramo prednost Helsinkija iz prve utakmice. I ne samo to – potrudićemo se da popravimo utisak koji smo ostavili u Finskoj. Svjesni smo da je javnost očekivala mnogo više od nas, kao i da nijesmo pokazali dobru igru. Ni rezultat nije pozitivan, ali daje nam šansu u revanšu. Ne gubimo vjeru u drugo kolo, rekao je Milinković.

Slično razmišlja i krilni napadač:

– Ne možemo da obećamo prolaz, ali možemo da ćemo od prvog minuta biti ofanzivni, pa ko što ponese. Ovaj dres obavezuje da budeš na maksimumu. Brzi gol bi nam otvorio vrata drugog kola, ističe Grbić.

Strateg crnogorskog prvaka nije bio preveliki opstimista neposredno nakon izdanja na Bolt areni. Partija za zaborav, poraz od dva razlike, još nekoliko zicera koje domaćin nije iskoristio – sve je to izazvalo inicijalni šok po završetku duela u Finskoj.

Stručni štab i igrači su se u međuvremenu psihološki digli.

Novi meč – nova priča. Milinković razmišlja sportski.

– Kada ne odigrate onako kako možete, kada znate da vaši igrači mogu neuporedivo bolje, a uz to još i izgubite 3:1 – budete razočarani poslije utakmice. Napravili smo analizu, gledali meč i utisak je da Helsinki nije bio toliko dominantan, koliko smo mi bili jako, jako loši. Vjerujem da ćemo sada pokazati drugo, neuporedivo bolje lice. Vidim i da igrači osjećaju neku grižu savjesti. Svjesni su da su podbacali. Dobro je što imamo još jednu priliku da se ispravimo. Ubijeđen sam da taktički, tehnički i trkački možemo znatno bolje. Dva gola zaostatka nije nedostižno. Probaćemo da riješemo u regularnom toku ili da odvedemo meč u produžetke. U opticaju su i penali. Kako god – samo da ostvarimo uspjeh. Danas sam mnogo veći opstimista nego poslije utakmice u Finskoj, ističe pedeset trogodišnji Lozničanin.

Budućnost je u Finskoj bila oslabljena neigranjem dvojice ponajboljih igrača – Draška Božovića i Igora Ivanovića.

Sada su velike šanse da krilni napadač počne revanš.

– Bili smo dosta hendikepirani neigranjem Božovića i Ivanovića. Za Draška smo znali da ga nećemo imati, ali Igorov izostanak nas je mnogo poremetio. Ipak, ne tražimo u tome alibi. Imali smo četiri-pet iskusnih igrača u timu. Nadam se da će svi oni biti bolji i priključiti se golmanu Dragojeviću i Grbiću koji su bili na evropskom nivou. U Helsinkiju nijesmo željeli da se branimo. Plan je bio skroz drugačiji. To je prošlo. Imamo novi meč. Kao tim možemo bolje. Utakmica će pokazati da li sam u pravu, ističe Milinković, koji je pojasnio situaciju sa Ivanovićem.

– Ivanović trenira sa ekipom i trebalo bi da bude spreman. Pitanje je koliko će moći jer je imao pauzu od desetak dana. Znajući ga, znajući njegov karakter, ne sumnjam da će pokušati da odigra čitavu utakmicu, ističe kormilar ”plavih”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve