Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za LŠ: Novljani priželjkuju drugi krug

Na turniru će igrati još mađarski OSC, Sintez Kazanj, Jadran iz Splita, grčki Apolon, Enka iz Turske i litvanski Caibas. Plasman u naredni krug kvalifikacija izboriće četiri najbolje ekipe sa turnira

Trener Jadrana Petar Radanović potvrdio je juče na pres konferenciji, povodom starta prvog kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Podgorici, da je želja Jadrana plasman u drugi krug kvalifikacija, ali i da će to biti težak zadatak za podmlađeni tim.

– Nadam se da ćemo izboriti plasman među četiri najbolje ekipe i plasirati se u drugi krug. Ekipa je izuzetno podmlađena i maltene smo ponovo krenuli od početaka sa dva iskusnija igrača – Markom Petkovićem i Dimitrijem Obradovićem. Ekipa je spremna, momci su željni dokazivanja i bez obzira na rezultat siguran sam da će dati svoj maksimum da se prikažu u što boljem svjetlu, odnosno da izbore prolaz.

Na turniru će igrati još mađarski OSC, Sintez Kazanj, Jadran iz Splita, grčki Apolon, Enka iz Turske i litvanski Caibas.

Plasman u naredni krug kvalifikacija izboriće četiri najbolje ekipe sa turnira.

Novljani će prvi meč odigrati danas od 18.30 sati sa splitskim Jadranom. Dan kasnije rival je litvanski Caibasa (10.45) i Enke iz Istanbula (18.30), u petak Sintezom iz Kazanja (18.15), u subotu grčki Apolon (18.30). U posljednjem kolu (nedjelja)je jedan od najjačih rivala OSC iz Budimpešte (10.45).

– Ne znam što da očekujem od njih u kratkom periodu, ali za naredne dvije-tri sezone siguran sam da će izrasti u ozbiljnu ekipu, odnosno da će neki igrači ostvariti ozbiljan trag u vaterpolo svijetu.

Kapiten Petković je ispričao da se ekipa kompletirala tek prije desetak dana, nakon povratka reprezentativaca sa šampionata svijeta.

– To su momci koji su odrasli zajedno, koji se dobro poznaju. Vjerujem da ćemo pružiti trenutni maksimum. Svi igrači su zdravi, nemamo povrijeđenih. Očekujem zahtjevan turnir jer ćemo za pet dana odigrati šest utakmica. Nadam se plasmanu u drugi krug. To su dobri momci, veliki profesionalci. Uz kvalitetan rad na dobrom su putu da naprave sjajne karijere, kazao je kapiten.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve