Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za LŠ: Nema predaje ni protiv favorita

Jadran će na otvaranju igrati protiv nekadašnjeg prvaka Evrope – Solnoka (u grupi su još Vuljagmeni i Savona), a Primorca, takođe, na startu čeka težak posao sa domaćinom – splitskim Jadranom (tu su još Barselona i Oradea)

Drugi kvalifikacioni turniri Lige šampiona počinju danas u Solnoku, Splitu, Zagrebu i Parizu.

Jadran će na otvaranju igrati protiv nekadašnjeg prvaka Evrope – Solnoka (u grupi su još Vuljagmeni i Savona), a Primorca, takođe, na startu čeka težak posao sa domaćinom – splitskim Jadranom (tu su još Barselona i Oradea).

U grupi D (Zagreb) nastupaće Mladost, Crvena zvezda, Monpelje, Aplolin, a u F grupi (Pariz) Breša, Noazi le Sek, OSC i Terasa.

Najbolje dvije ekipe iz grupa igraće plej-of, a poraženi iz posljednjeg kruga kvalifikacija nastupaće u Euro kupu.

– Sada smo spremniji u odnosu na prvi turnir u Italiji, ali nas u ovoj fazi čekaju iskusnije ekipe, što će morati u bazenu da potvrde. Nadam se da ćemo uspjeti da se umiješamo za jedno od mjesta koje vodi dalje i to protiv favorita na papiru, kazao je Dušan Matković, igrač Primorca.

Kotorani su napravili dobar rezultat u prvom krugu kvalifikacija – sa dvije pobjede i dva poraza i remijem ostvarili su cilj. Rezultat iz Savone dobio je na većem značaju jer se ekipa kompletirala sedmicu pred put, a nekoliko dana ranije stigao je novi trener Ranko Perović. U ovosezonsku priču kotorski klub ušao je bez najboljeg igrača i reprezentativca Miroslava Perkovića koji je pojačao Novi Beograd.

Koliko mogu Novljani u žestokoj konkurenciji? Mladi, poletni i ambiciozni igrači pokazali su u Podgorici potencijal koji bi mogao da ih približi velikim stvarima. Da li je rano za velike rezultate – možda će najbolje pokazati premijerni duel sa domaćinom.

– U dobroj smo formi i kvalitetno smo radili od turnira u Podgorici. Potrudićemo se da budemo i konkurentni. Naravno, ono što možemo da obećamo je borba, kakva je i bila tokom prvog turnira. I borićemo se koliko god budemo mogli za mjesto koje vodi dalje, poručio je Petar Radanović, prvi stručnjak novljanske ekipe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve