Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za LE: Oslabljena Sutjeska otputovala u Banjaluku, ali nema predaje

Prema riječima Dragana Radojičića, trenera Sutjeske, Borac je napravio ozbiljnu ekipu, koja će se, po svemu sudeći, boriti i za titulu u domaćem šampionatu. Sa druge strane, kormilar ,,plavo-bijelih“, smatra da njegovi izabranici, uprkos problemima sa povredama, mogu parirati rivalu.

Evropska avantura za crnogorskog vicešampiona, ekipu Sutjeske, počinje u četvrtak i to u gostima protiv banjalučkog Borca u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Šofranac, Foto: FK Budućnost

Oprez i blagi optimizam vlada u taboru Nikšićana, dok igrači i šef struke obećavaju maksimalnu borbu do posljednjeg minuta.

Prema riječima Dragana Radojičića, trenera Sutjeske, Borac je napravio ozbiljnu ekipu, koja će se, po svemu sudeći, boriti i za titulu u domaćem šampionatu. Sa druge strane, kormilar ,,plavo-bijelih“, smatra da njegovi izabranici, uprkos problemima sa povredama, mogu parirati rivalu.

“Možemo da napravimo odličan rezultat, a jeste otežavajuća okolnost što igramo na njihovom terenu i jeste da će se utakmica igrati bez publike. Ali, siguran sam da moja ekipa ima snage i umijeća da napravi jedan pravi rezultat. Imamo strašan problem, zato što smo ostali bez Cicmila u utakmici protiv Budućnosti na jedan period, otpilike mjesec dana, bićemo bez jednog stuba odbrane. Kada izgubiš takvog igrača, to je više od gubitka same utakmice”, kazao je Radojičić i podsjetio da će odbrana Sutjeske biti oslabljena i neigranjem Šofranca (zbog crvenog kartona) i najvjerovatnije Bulatovića koji je povrijeđen.

Ipak, strateg Nikšićana gaji optimizam, analizirali su igru protivnika i potrudiće se da suzbiju njihove najbolje igrače.

“Spremni smo i o toj utakmici sa Borcem se pričalo dosta u našim redovima, pa je ispala kao prioritet. Izaći ćemo muški i hrabro, mogu obećati da će ekipa, koja može da igra sa svima u regionu, dati sve od sebe. Najveću opasnost očekujemo od četiri igrača koja nijesu igrala u posljednjem prvenstvom meču za Borac. Zilkić, Vranješ, Zakarić i Lukić su igrači koji najviše mogu da nam naprave probleme i svakom su do sada pravili probleme. Tu je i Danilović iz sredine terena, a vidjećemo da li će nastupati i Saša Kajkut. Ipak, mi smo se pripremili za sve te opasnosti. U pitanju je organizovana i disciplinovana ekipa”, jasan je bio Radojičić.

Sutjeska je u prvenstvo ušla sa remijem i porazom, ne baš svojstveno za Nikšićane, pogotovo ako se gledaju učinci u prethodnih nekoliko sezona. Remi sa Petrovcem kod kuće 3:3 i minimalan poraz u derbiju od Budućnosti nijesu uzdrmali karakter Nikšićana.

Kako je rekao kapiten i golman Sutjeske Vlado Giljen, samo osvojen bod u prva dva kola nije donio nervozu u redove vicešampiona. Sezona je duga i biće vremena da pokažu pravo lice na terenu, a prvi naredni korak je meč sa Borcem.

“Imali smo ove dvije prvenstvene utakmice, koje nijesu počele kako smo zamišljali, ali sigurno da se u drugom meču vidio pomak što se tiče taktičkog dijela. Očekujemo prolaz protiv Borca, imamo iskustva igranja u Evropi, igrali smo gotovo svake sezone evropske mečeve otkada sam u klubu. Znamo da naš naredni protivnik ima nekoliko dobrih individulaca, iskusna su ekipa, a doveli su i nekoliko pojačanja”, rekao je Giljen.

Što se takmičarske forme tiče, Borac je u blagoj prednosti u odnosu na Sutjesku. Banjalučani su odigrali pet mečeva u ligi, dok puleni Dragana Radojičića imaju dva pomenuta meča u nogama. Giljen je kategoričan da ekipa nije emotivno ispražnjena posle poraza u derbiju od Budućnosti. Iz tog meča je vidio nekoliko dobrih stvari, napredak u igri, pa se kapiten Sutjeske nada da će se trend sve boljih partija nastaviti i protiv Borca i da će se plasirati u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Meč protiv Borca Nikšićani će odigrati u četvrtak od 16.30.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve