Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za EP: Sokolići za utisak na Farskim Ostrvima

Meč sa Farskim Ostrvima, ,,fenjerašem” u grupi, nema preveliki rezultatski značaj, budući da je naš tim izgubio sve šanse za odlazak na veliko takmičenje poslije poraza od Izraela na DG Areni

Jutarnjim letom sa podgoričkog aerodroma, mlada reprezentacija Crne Gore otputovala je za Toršavn, gdje će u utorak od 18 časova odigrati devetu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sokolići, Foto: Fscg.me

Meč sa Farskim Ostrvima, ,,fenjerašem” u grupi, nema preveliki rezultatski značaj, budući da je naš tim izgubio sve šanse za odlazak na veliko takmičenje poslije poraza od Izraela na DG Areni.

Sve što mogu ,,sokolići” je da poprave ukupan utisak, ali i da takmičarski ciklus završe na što boljem mjestu.

Izabranici Miodraga Vukotića trenutno su pretposljednji, a do kraja ciklusa imaju još dvije utakmice – sada sa Farskim Ostrvima i narednog mjeseca u gostima protiv Makedonije.

“Idemo na duel sa selekcijom koja je u posljednje vrijeme podigla nivo igre. Bolji su nego što su bili kada smo ih pobijedili u Nikšiću. Neće biti lako, pogotovo nakon poraza od Izraela koji nam je svima teško pao. Treba da se podignemo i uradimo sve da upišemo tri boda. Ne samo protiv Farskih Ostrva, nego i u posljednjem meču sa Makedonijom”, rekao je napadač Nikola Krstović.

Crna Gora je oslabljena – bez golmana Lazara Carevića koji je isključen u prošlom kolu, kao i štopera Stefana Milića koji nema pravo nastupa za žutih kartona.

Još neki igrači su se žalili na povrede i premor, neki su roviti, ali to ne mijenja ambicije.

“Nijesmo imali sreće od početka kvalifikacija. Igrali smo dobar fudbal, ali smo očekivali bolje rezultate. Na slabiji bodovni saldo uticale su i brojne sudijske greške na našu štetu. Primjer je i prošla utakmica u kojoj je suđen nepostojeći penal za Izrael, pa nezasluženi crveni karton za našeg golmana. Prije toga je bilo grešaka protiv Kazahstana, Makedonije… Dosta je to uticalo da ne budemo bolje plasirani. Ostaje žal jer smo se uklopili sa selektorom Vukotićem, a i igrali smo dopadljiv fudbal. Ipak, to više ne možemo da vratimo. Moramo da izvučemo pouke i nastavimo dalje. Bilo bi lijepo da završimo kvalifikacije sa dvije vezane pobjede”, ističe ofanzivac Crvene zvezde, a ranije kapiten Zete.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve