Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za EP: Crna Gora savladala Azerbejdžan i napravila veliki iskorak za EP

Izabranici Veljka Bašića večeras su u Podgorici u četvrtom kolu grupe D kvalifikacija savladali Azerbejdžan sa 3:1, po setovima 25:16, 25:12, 20:25, 26:24

Odbojkaši Crne Gore nalaze se na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Veljka Bašića večeras su u Podgorici u četvrtom kolu grupe D kvalifikacija savladali Azerbejdžan sa 3:1, po setovima 25:16, 25:12, 20:25, 26:24.

Odličan meč odigrala je naša selekcija i već nakon prvog seta pokazala da je u ovom meču favorit.

U drugom setu gosti su uspjeli da poentiraju samo 12 puta, pa je Crna Gora rutinski stigla do 2:0.

Ipak, situacija se u trećem setu značajno izmijenila. Azerbejdžanci su došli do bolje igre, uspostavili prednost i nijesu je ispuštali, pa su uspjeli da smanje na 3:1.

Velika borba vodila se u četvrtom setu. Azerbejdžanci su u jednom momentu imali i tri poena viška (11:14), ali je naša selekcija uspjela da preokrene i povede 18:16.

Ipak, gosti su ponovo uzvratili, uspjeli da izjednače i povedu u finišu. Velika borba vodila se u samom finišu ovog seta, ali je Crna Gora uspjela da slavi nakon drame i dođe na korak od plasmana na EP.

Crna Gora će sjutzra u slučaju pobjede nad Gruzijom i definitivno obezbijediti EP, a ako “Crveni” savladaju i Grčku u nedjelju onda će zauzeti prvu poziciju u grupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve