Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije: Vrijeme je za prvu radost u Ligi šampiona

Trinaest godina od prvog nastupa u Uefinom najjačem takmičenju Budućnost se vraća u Finsku, ponovo će imati priliku da konačno napravi korak više u Ligi šampiona, a sada će umjesto Tamperea rival našeg prvaka biti ubjedljivo najveći finski klub HJK Helsinki

Tampere junajted, Slask, Partizan i Ludogorec bili su prve prepreke Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali naš najveđ klub nijednu od nj ih nije uspio da preskoči.

Trinaest godina od prvog nastupa u Uefinom najjačem takmičenju Budućnost se vraća u Finsku, ponovo će imati priliku da konačno napravi korak više u Ligi šampiona, a sada će umjesto Tamperea rival našeg prvaka biti ubjedljivo najveći finski klub HJK Helsinki.

Prvi meč igra se danas od 18 sati na ”Bolt areni”, stadionu na kojem je Finska pobjedom na Lihtenštajnom izborila istorijski plasman na EURO 2020.

– Nijesmo ovdje došli sa bijelom zastavom, već da izborimo što bolji reail tat pred revanš na našem stadionu uradićemo sve da se plasiramo u naredno kolo, jasno je iz Skandinavije poručio trener Budućnosti Mladen Milinković.

Sličnu i jasnu poruku imao je i kapiten Petar Grbić.

– Helsinki je jak u svim linijama, a to potvrđuje i činjenica da je u svojoj ligi osvojio 30 bodova od moguća 33, ali bez obzira na sve to, došli smo ovdje da odigramo muški i kvalitetno. Cilj je da prođemo u drugo kolo, potencirao je Grbić.

Osim rivala ”plave” bi mogao da muči i teren na kojem je vještačka podloga.

– Podloga je dosta brža nego kod nas, a jedan trening nam je poslužio da se koliko-toliko adaptiramo na uslove objasnio je Milinković “Dosta dobra stvar j e to što se igra revanš – ako sada ne napravimo dobar rezultat, imaćemo šansu da u revanšu to ispravimo.
Ipak..

– Nadam da ćemo biti ozbiljni već sada i da će svaki igrač izvući najbolje iz sebe, a nadamo se i povoljnom epilogu. Evidentna je želja kod svih da se pokažu u najboljem svjetlu svjesni smo koliko bi ukupna pobjeda značila za klub, za nas, zaključio je Milinković.

Kucnuo je pravi trenutak da plavo-bijela boja zasja i među zvjezdicama Lige šampiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve