Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za EP: Sokolovi remizirali u Sofiji, sudija poklonio penal Bugarskoj (VIDEO)

Sve bitne detalje ovog duela možete pratiti na portalu Aktuelno. Uživajte!!!

Počele su kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Reprezentacija Crne Gore u prvom meču grupe A remizirala je protiv selekcije Bugarske na Nacionalnom stadionu Vasil Levski u Sofiji 1:1.

Sokoli su poveli sjajnim golom Stefana Mugoše u 50 minutu meča, da bi se Bugari revanširali golom Nedeljeva s bijele tačke u 83. minutu.

Engleska je  neprikosnoven favorit ove grupe, a sokoli će pokušati da se izbore za drugu poziciju.

Meč između Crne Gore i Engleske je već na programu za tri dana na Gradskom stadionu u Podgorici.

Bugarska – Crna Gora 1:1 (Mugoša 50’, Nedeljev 83’)

Tok meča:

Počeo je duel u Sofiji.

Prva ozbiljnija situacija za Bugarsku u osmom minutu. Šutirao je Popov, ali je lopta zakačila Tomaševića, da bi ispred Ivanova, Petković izbacio loptu i otklonio opasnost.

Opasan napad Bugara u 15. minutu. Todor Nedeljev je primio centaršut u šesnaestercu i pucao u donji desni ugao, ali su naši to odlično blokirali.

Kakva šansa Sokolova u 18. minutu. Mirko Ivanić je prošao nekoliko obrambenih igrača, ušao u šesnaesterac i pucao dolje lijevo, ali je Mihailov to fantastično odbranio.

Prvi žuti kartoni u kvalifikacijama. Tražio je Mugoša prekršaj na sredini terena, prigovorili su Bećiraj i Simić i dobili nepotrebnojavne opomene.

Evo kartona i za Bugare u 34. minutu. Dobija ga Ivelin Popov nakon grubog starta nad Tomaševićem.

U nastavku nije bilo većih tenzija i sudija Rudi Buket je svirao kraj prvog poluvremena.

Nastavlja se okršaj u Sofiji.

Gooool  za Sokolove u 50 minutu. Stefan Mugoša je prošao kroz obranu i precizno zabio uz lijevu stativu. 0:1.

Izmjena za Bugare u 51. minutu. Galin Ivanov ne može više i napušta teren, a Stanislav Kostov ulazi umjesto njega.

Sjajna prilika naših u 61. minutu. Marko Janković je odigrao dobro dodavanje koje je pokupio Mirko Ivanić  ali nije uspio pogoditi. Njegov udarac unutar šestnaesterca je otišao malo pokraj lijeve stative.

Rotacija naših u 64. minutu. Izlazi Marko Janković, a ulazi Aleksandar Boljević.

Prinudna izmjena za Hubčevu selekciju u 69. minutu. Povrijeđeni Ivajlo Čočev ne može nastaviti igru, pa ga mijenja Simeon Slavčev.

Velika sreća za Sokole u 77. minutu. Ivelin Popov je pokušao zabiti iz blizine nakon odbijanca, ali je Petković nevjerovatno reagovao i obranio mu šut. Ujedno slijedi i izmjena naših. Marko Vešović izlazi a mijenja ga Vladimir Jovović.

Gol za Bugare u 83. minutu. Vladimir Jovović pravi ozbiljan prekršaj u kaznenom prostoru i dobija žuti karton. Bugari dobijaju penal koji hladnokrvno realizuje Todor Nedeljev.

Izmjena za Bugarsku u 83. minutu. Martin Minčev  ulazi, a izlazi Spas Delev.

Aleksandar Boljević dobija žuti karton u 89. minutu, a ujedno Tumbaković pravi izmjenu. Nebojša Kosović ulazi umjesto Stefana Mugoše.

Zamalo preokret u nadoknadi za Bugare. Martin Minčev je dočekao centaršut u šesnaestercu i pucao na gol, ali je lopta je otišla lijevo od gola.

Selektor Bugarske Petar Hubčev za prvi duel kreće s sledećom postavom: golman Mihailov, štoperi: Bodurov i Božikov, bekovi: Zanev i Popov, vezisti: Čočev, Kostadinov, Delev, Nedelev i Ivanov, a najistureniji u napadu Popov.

Naš selektor Ljubiša Tumbaković ne može da računa na Savića i Jovetića koji se oporavljaju od povreda a u prvoj postavi su: golman Petković, štoperi: Simić i Tomašević, bekovi: Marušić i Stojiljković, vezisti: Ivanić, Vukčević, Janković, Mugoša i Vešović, a najofanzivniji u napadu je Bećiraj.

Glavni arbitar duela u Sofiji je Francuz Rudi Buket.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve