Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije: U petak sa Finskom meč odluke

Izabranice Nikole Masoničića su prvi od dva kvalifikaciona turnira, na kojem su bile domaćini, završile sa pobjedom (Kosovo) i dva poraza (Finska, Slovačka), od kojih je onaj protiv Finske bio nakon pet setova

Nakon turnira u Podgorici, crnogorske odbojkašice su treće u kvalifikacionoj grupi D, jedno mjesto ispod crte, ali su na pobjedu od drugog mjesta koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Izabranice Nikole Masoničića su prvi od dva kvalifikaciona turnira, na kojem su bile domaćini, završile sa pobjedom (Kosovo) i dva poraza (Finska, Slovačka), od kojih je onaj protiv Finske bio nakon pet setova…

– Generalno, zadovoljni smo utiskom koji smo ostavili nakon turnira u Podgorici. Mislim da nam je, možda, najslabiji dan bio prvi protiv Kosova. Protiv Finske smo odigrali dobar meč, imali smo šansu, u taj-brejku smo se vratili poslije 2:7 i 5:10, izjednačili na 11:11 i 12:12, ali na tim izjednačenjima nijesmo realizovali dvije kontre. Tu nam je falilo malo više sreće i iskustva da dobijemo taj meč. Protiv Slovačke je malo pala i energija nakon izgubljenog meča protiv Finske. Sa druge strane, nakon odgledanog snimka, mogu da kažem da je Slovačka protiv nas odigrala fenomenalan meč, pogotovo njihova dva primača, tako da nijesam nezadovoljan ni tim mečom. Da je bilo publike, možda bismo imali bod ili dva više nakon prvog turnira, kaže za Arenu selektor odbojkašica Nikola Masoničić.

Sa četiri boda, bodom manje od Finske, Crna Gora je i dalje u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. I da su savladale Finsku, crnogorske odbojkašice bi istog rivala morale da pobijede i na drugom turniru, u slovačkoj Njitri, od četvrtka do subote. U petak će, zato, direktan duel sa Finkinjama odlučiti ko će biti drugi u grupi, ko će zajedno sa Slovačkom (favorit za prvo mjesto) da izbori vizu za šampionat Starog kontinenta.

– To nam je odlučujući meč, ako pobijedimo 3:0 ili 3:1, onda imamo realne šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ističe Masoničić.

S obzirom na to da je u Podgorici imala priliku da na licu mjesta upozna rivale, mečevi u Slovačkoj bi, sa te strane, trebali da budu lakši za pripremu.

– Imali smo mi skauting i dosta informacija o Finskoj i Slovačkoj i prije prvog turnira, pogotovo o Finskoj. Nama su u meču sa Finskom veliki problem napravili njihovi srednji blokeri. Nadam se da ćemo u Slovačkoj to uspjeti da riješimo malo bolje, kako bismo imali šansu da pobijedimo i napravimo iznenađenje, zaključio je crnogorski selektor.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve