Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije: Lavovi se do ponoći okupljali za okršaj sa vicešampionom

Iz raznih dijelova Evrope ''lavovi'' su se juče zaputili ka Kopenhagenu, odakle su nastavili dalje ka Lundu, gdje ih večeras očekuje meč protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022

Osim što će morati da naprave novo čudo i protiv svježeg vicešampiona svijeta “zgrabe” makar bod, rukometaše Crne Gore ovih dana čak i više od Švedske brinulo je to kako će se okupiti i odigrati ovaj meč.

Iz raznih dijelova Evrope ”lavovi” su se juče zaputili ka Kopenhagenu, odakle su nastavili dalje ka Lundu, gdje ih večeras očekuje meč protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022.

Naši momci na jug Švedske stizali su u grupama, jedna je uspjela i da odradi trening sinoć u “Sparbanken areni”, dok su pojedini tek oko ponoći stigli u Lund.

– Poslije puta u Rumuniju (2. kolo kvalifikacija) pomislili smo da ne može biti teže, ali ovo sada su najteže moguće okolnosti. Polako se okupljamo, u ponoć stiže grupa igrača u hotel, na dan utakmice imamo trening od sat i izlazimo na megdan vicešampionu svijeta, poručio je prije jučerašnjeg treninga naš selektor Zoran Roganović.

”Lavovi” su na startu savladali Kosovo, ali su zbog ubjedljivog poraza u Baja Mareu od Rumunije (36:27) zakomplikovali put na EURO. Zbog svega bi bod protiv moćne Švedske (večeras ili u Podgorici, 30. aprila) bio kao kuća, jer bi u suprotnom Crna Gora morala da juri ogromnu prednost u novom meču sa Rumunijom ili da se nada da će biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

– I pored svih ovih okolnosti, mislim da imamo šansu da odigramo jako dobar meč. Siguran sam da ćemo odigrati na pravi, muški način, što uvijek radimo kada je najteže, dodao je Roganović.

Crna Gora će večeras morati bez Stefana Čavora, Vladana Lipovine, Stevana Vujovića, Branka Kankaraša i Boža Anđelića, pa će mnogo toga zavisiti od brzine i majstorstva igrača Fuhse Berlina Miloša Vujovića.

– Nismo došli da izgubimo, već da damo sve od sebe, da izvučemo maksimum”, jasan je Vujović. Naš selektor je veliki dio karijere proveo u Švedskoj, najbolje zna njihov stil igre i siguran sam da je pripremio dobru taktiku.

Mogu li ”lavovi” još jednom protiv svih prognoza?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve