Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije: Hrvati na korak do OI, Norvežani dominiraju u Podgorici

Portugal je sredinom drugog poluvremena imao čak ''plus šest'', ali su ''kauboji'' na krilima Ivana Čupića stigli do velikog preokreta. Odlučujući pogodak dao je Luka Cindrić 20 sekundi prije kraja

Rukometaši Hrvatske su u ”ludoj” utakmici u Monpeljeu pobijedili Portugal 25:24 u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i napravili veliki korak prema plasmanu u Tokio.

Portugal je sredinom drugog poluvremena imao čak ”plus šest”, ali su ”kauboji” na krilima Ivana Čupića stigli do velikog preokreta.

Odlučujući pogodak dao je Luka Cindrić 20 sekundi prije kraja.

Hrvatska sjutra od 18.30 mora da pobijedi Tunis i potom sačeka da Francuska (večeras bolja od Tunišana 40:29) savlada Portugal (21h).

U slučaju da Hrvatska pobijedi afričku reprezentaciju, a Portugal sruši domaćin, stvorio bi se trougao Hrvatske, Francuske i Portugala. Hrvatska bi ispala u svakom scenariju osim ako Portugal ne pobijedi Francusku više od sedam razlike.

Tada bi ispali ”trikolori”.

Na kvalifikacionom turniru koji se igra u Podgorici, pred završni dan ostala je dilema ko će uz Norvešku otići u Tokio – Brazil ili Južna Koreja.

”Karioke” su savladale azijsku selekciju 30:24 i za prolaz im je dovoljna pobjeda nad Čileom sjutra od 17.30 sati.

Ipak, vjerovatno im neće biti potreban ni bod jer je Norveška apsolutni favorit u duelu sa Korejcima.

”Skandinavci” su juče lako izašli na kraj sa Brazilom (32:20), a danas još lakše sa Čileom – 38:23.

Postoji mogućnost da Sander Sagosen i drugovi ostanu bez Tokija, ali za to je potreban scenario ravan naučnoj fantastici – da Brazil pobijedi Čile, a Koreja savlada Norvešku 19 razlike…

Na turniru u Berlinu je više neizvjesnosti. Njemačka je savladala Sloveniju (36:27), Švedska bila bolja od Alžira (36:25).

Šveđani i Njemci imaju tri boda, dva više od Slovenije.

U najboljoj poziciji je domaćin koji sjutra igra s Alžirom (15.45), dok je Švedskoj dovoljan bod protiv ”dežele” (18.15).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve