Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije: Čeka se završni udarac u Podgorici

Sedam osvojenih bodova na turniru u Tbilisiju je učinak kojim u taboru naše reprezentacije nijesu nezadovoljni, posebno što se drugi turnir kvalifikacija igra u Podgorici, od petka do nedjelje, sa istim rivalima, kada ''crveni'' namjeravaju da iskoriste prednost domaćeg terena i izbore drugi uzastopni plasman na EP, bilo sa prvog mjesta, bilo kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih selekcija

Dvije pobjede (Azerbejdžan i Gruzija) i poraz u pet setova od Grčke, bilans je crnogorskih odbojkaša na polovini kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sedam osvojenih bodova na turniru u Tbilisiju je učinak kojim u taboru naše reprezentacije nijesu nezadovoljni, posebno što se drugi turnir kvalifikacija igra u Podgorici, od petka do nedjelje, sa istim rivalima, kada ”crveni” namjeravaju da iskoriste prednost domaćeg terena i izbore drugi uzastopni plasman na EP, bilo sa prvog mjesta, bilo kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih selekcija…

– Uspješno smo završili turnir u Gruziji, iako smo imali ambicije da dobijemo sve tri utakmice. Ipak, sedam bodova nam znače dosta. Protiv Azerbejdžana u prvoj utakmici je bilo normalno da ima i padova, jer smo igrali prvi put nakon dvije godine. Iako smo protiv Grčke izgubili 3:2, odigrali smo dobro, na visokom nivou. Tu smo pokazali da možemo, zaista, da igramo ozbiljnu odbojku i da nam je mjesto na Evropskom prvenstvu. U Podgorici idemo na tri pobjede, da se sa prvog mjesta plasiramo na EP, rekao je srednji bloker odbojkaške reprezentacije Ivan Ječmenica, koji je imao odličnu sezonu sa francuskom Kambreom, sa kojim je, iako debitant u eliti, stigao do polufinala plej-ofa.

Za Crnu Goru je bilo važno da nema kiksa protiv slabašne Gruzije i posebno Azerbejdžana, koji je, ipak, oduzeo set našoj selekciji, i poslao upozorenje da opuštanja ne smije biti. Ipak, ne treba zaboraviti da je u tom prvom meču već na 8:6 u drugom setu van igre morao Marko Bojić, zbog povrede skočnog zgloba lijeve noge, a da je to prvi put meč od Evropskog prvenstva. Uz to, iz ekipe koja je igrala na EP u aktuelnom sastavu nema Miloša Ćulafića, braće Ćuk, Gojka i Božidara, te Marka Vukašinovića…

– Za nama je, sigurno, dobar turnir u Tbilisiju, odradili smo dobar posao. Krenuli smo pobjedom protiv Azerbejdžana, onda smo osvojili bod protiv Grčke, koji nam daje vjetar u leđa za utakmicu u Podgorici. Gruziju smo rutinski odradili, pa možemo biti zadovoljni sa dvije pobjede i porazom na jednu loptu od Grka. Od petka nas očekuje prva utakmica na našem terenu protiv Azerbejdžana, očekujemo pobjedu, i onda da se sa Grcima borimo za prvo mjesto, rekao je srednji bloker Luka Babić.

U odsustvu Bojića, veoma dobar posao na prijemu servisa je odradio Ivan Zvicer. Protiv Gruzije su, pored Babića, šansu dobili i Nikola Radonić, Miloš Kosović, Milutin Pavićević, Bojan Strugar i libero Ivan Vlahović. I nijesu omanuli, već su rutinski savladali, istina, slabašnog domaćina.

– Odsustvo Bojića je bio veliki hendikep, ali je Zvicer nadomjestio njegov izostanak na toj poziciji. Smatram da su svi igrači dali doprinos u dvijema pobjedama, uz dobru igru protiv Grčke. Mlađi igrači su pokazali zavidan nivo igre i kvalitet, što je bitno za budućnost crnogorske odbojke, dodao je Babić.

Mladi pokazali da su budućnost naše odbojke

Turnir u Tbilisiju, a nakon povred Marka Bojića, bio je i prilika da selektor Veljko Bašić na djelu vidi mlađe igrače, poput Ivana Zvicera, Miloša Kosovića, Milutina Pavićevića, Bojana Strugara, Ivana Vlahovića…

– Protiv Grčke smo igrali oslabljeni, nije bilo Marka Bojića, važnog igrača za nas, ali imamo mlade igrače koju su priključeni u ovoj akciji i koji su, zaista, opravdali opekivanja, ponašanjem na terenu, ali i van njega. Pokazali su da zaslužuju da budu sa nama. Zvicer je odigrao zaista dobro, protiv Gruzije su svi dobili šansu, pobijedili smo 3:0 i pokazalo se da su ti igrači budućnost naše odbojke, rekao je Ivan Ječmenica.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve