Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije: Bez Tanje Bokan u borbu za prvi plasman na EP

Selektor ''crvenih'' Nikola Masoničić, inače i trener Galeba, zbog finalne serije plej-ofa sa Lukom Bar, ali i kašnjenja nekih igračica iz inostranstva, juče je na prozivci imao samo šest igračica. To su Marija Šušić, Ema Uskoković, Nikoleta Perović, Mina Dragović, Saška Đurović i Melisa Cenović. Najveći hendikep je izostanak kapitenke i najbolje igračice Tatjane Bokan koja će, kako je saopšteno, zbog bolesti propustiti ovu akciju

Nakon muške, okupila se i ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore, istim poslom priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Selektor ”crvenih” Nikola Masoničić, inače i trener Galeba, zbog finalne serije plej-ofa sa Lukom Bar, ali i kašnjenja nekih igračica iz inostranstva, juče je na prozivci imao samo šest igračica. To su Marija Šušić, Ema Uskoković, Nikoleta Perović, Mina Dragović, Saška Đurović i Melisa Cenović. Najveći hendikep je izostanak kapitenke i najbolje igračice Tatjane Bokan koja će, kako je saopšteno, zbog bolesti propustiti ovu akciju.

Narednih dana će se reprezentaciji priključiti igračice Luke Bar i Galeba: Lana Labović, Tijana Tvrdišić, Marija Tuševljak, Simona Petranović, Dijana Vuković, Nevena Vukčević, Dušanka Petrović, te internacionalke Ana Otašević, Marija Milović, Evgenija Milivojević, Danijela Džaković, Milena Burzanović i Jelena Cvijović.

– Nadam se da ćemo se kompletirati tokom nedjelje, i da ćemo probati da ispunimo plan priprema koji smo napravili. Radićemo na tome da se što bolje uigramo, da napravimo što bolju atmosferu i oba kvalifikaciona turnira odigramo što bolje, rekao je selektor Nikola Masoničić, u čijem stručnom štabu su i pomoćni treneri Predrag Đonović, Marko Radusinović i Zlatko Ćaćić, kondicioni trener Vladan Mihailović, statističar je Đorđe Nahod, doktor Miroslav Kezunović, te fizioterapeut Tanja Savović.

Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi D sa ekipama Slovačke, Finske i Kosova, a turniri će se održati u Podgorici i Njitri (Slovačka). Prvi turnir kvalifikacija, koje bi našoj zemlji mogle da donesu istorijski, prvi plasman na Evropski šampionat, održaće se od 7. do 9. maja u Podgorici, a drugi od 13. do 15. maja u Nitri (Slovačka). Plasman na EP izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz svih šest kvalifikacionih grupa.

– Želje su uvijek najveće, ali, svakako, nijesmo favoriti u ovoj grupi. Međutim, uz dobru igru i atmosferu, možemo da se nadamo da ćemo se kvalifikovati na EP. I Slovačka i Finska su bolje rangirane reprezentacije od nas, učesnici prethodnog EP, tako da njima pripada uloga favorita. Ali mi se nadamo da ćemo uz pomoć domaćeg terena uspjeti da izborimo vizu, dodao je Masoničić.

Sve će biti teže bez Tatjane Bokan…

– Znamo koliko je Tanja sve ove godine značila kao kapiten i lider ove reprezentacije. Nažalost, nje neće biti u ovoj akciji sa nama, a mi ćemo uraditi sve da nadomjestimo njen izostanak. Pod znakom pitanja je i Melisa Cenović, koja već neko vrijeme iz kluba vuče nezgodnu povredu, ali sam siguran da će tim uraditi sve da je osposobi za kvalifikacije”, zaključio je Masoničić.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bulgarska), Zadru (Hrvatska) i Klužu Napoki (Rumunija). Borbe za medalje biće u Beogradu. Pored 12 selekcija iz kvalifikacija, na EP će nastupiti domaćini (Srbija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija) i osam najuspješnijih selekcija sa EP 2019.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve