Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kuzmić: Dobro se osjećam, to je sada iza mene

Posle teških povreda i indukovane kome, Kuzmić se relativno brzo oporavio i počeo da radi na fizičkoj snazi

Centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić rekao je u intervjuu za Sport klub da trenutno vrijedno radi na tome da se što prije vrati na teren, kao i da je crveno-bijeli tim u potpunosti spreman za sve što ga očekuje naredne sezone u svim takmičenjima.

Ognjen Kuzmić
Kuzmić, Foto: Euroleague.net

Sportsku javnost je 14. jula potresla vest o teškoj saobraćajnoj nesreći koju je doživio košarkaš Crvene zvezde.

Posle teških povreda i indukovane kome, Kuzmić se relativno brzo oporavio i počeo da radi na fizičkoj snazi.

Trenutno radi na tome da se što pre pripremi za povratak u trenažni proces sa ekipom, a za sada trenira individualno.

Kuzmić je na početku razgovora istakao da je Crvena zvezda spremna za početak nove sezone, kao i da je zadovoljan novim timom.

“Imamo ekipu koja je iskusna, mislim da će to biti od velikog značaja za nas. Imamo iskusne igrače strance i domaće igrače, koji su mlađi i koji treba da nadomjeste to iskustvo energijom. Treba da se koncentrišemo na našu igru i to je to”, rekao je Kuzmić i dodao:

“ABA liga nam je prioritet, ali ne želimo ni u Evroligi da budemo samo učesnici. Želimo da dobijemo što više mečeva, da se takmičimo i pariramo svima”.

https://www.instagram.com/p/B2t_MF8CAN8/?utm_source=ig_embed

On je rekao i da se sada oseća dobro.

“Dobro je. Polako se vraćam. Trebalo bi da počnem da treniram sa ekipom u nekom narednom periodu. Mogu da kažem da se osjećam dobro. Treba samo da nastavim da radim na povratku”, rekao je košarkaš crveno-belih i dodao:

“Mnogo mi znači podrška koju sam dobio od tima kada je bilo teško. Pružili su mi veliku podršku od samog početka. Sada je to već iza mene. Trudim se da ne razmišljam o tome i da se pripremam za sezonu”.

Prošle sezone u Real Madridu, gde nije igrao zbog povrede kolena, Kuzmić je odlučio da po drugi put obuče crveno-bijeli dres.

“Mnogo je lakše kada dolaziš negdje gdje si već bio i gdje znaš kako funkcionišu stvari, kakva je situacija i organizacija. Nema tu posebnog ubjeđivanja kada je Zvezda u pitanju”, objasnio je Kuzmić.

On je govorio i o novajlijama u timu Deriku Braunu, Lorenzu Braunu i Džejmsu Gistu.

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1175797831552180224

“To su iskusni igrači, koji su u svojim karijerama promijenili mnogo trenera, tako da mislim da neće biti problema što se toga tiče. Uklapanje u ekipu im sigurno nije problem, Beograd je što se života tiče odličan za sve koji dolaze”, zaključio je Kuzmić.

Crvena zvezda novu sezonu počinje takmičenjem u Superkupu ABA lige.

Šampion regiona će prvo odmjeriti snage sa Primorskom, a taj meč je na programu u četvrtak od 20 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve