Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kup: Lovćen i Sutjeska prepreke za novo finale Budućnosti i Mornara

Iako će Kup doći svega nekoliko dana nakon završetka ABA lige (večeras igraju majstoricu finala plej-ofa protiv Crvene zvezde), Budućnost je favorit za trofej, što je potvrdio i trener ''plavih'' Dejan Milojević

Košarkaši Budućnosti u polufinalu Kupa Crne Gore igraće sa Lovćenom, dok će drugog finalistu odlučiti duel Mornara i Sutjeske, odlučeno je žrij ebom u Košarkaškom savezu Crne Gore.

Pošto se nijedan klub nije prijavio na konkurs, domaćin finalnog turnira je Košarkaški savez Crne Gore, a mečeve su na programu drugog i trećeg juna.

Iako će Kup doći svega nekoliko dana nakon završetka ABA lige (večeras igraju majstoricu finala plej-ofa protiv Crvene zvezde), Budućnost je favorit za trofej, što je potvrdio i trener ”plavih” Dejan Milojević.

– Sigurno je da smo favoriti u polufinalu, a i na turniru. Međutim, Kup je takmičenje gdje najlakše može da dođe do iznenađenja. Igra se na jednu utakmicu i svaka ekipa ima svoje šanse. Ne mogu gotovo da se sjetim Kupa gdje nije bilo iznenađenja. Treba biti oprezan i dati sve od sebe. Nadam se da ćemo slaviti, kazao je Milojević na konferenciji za novinare.

Trener Lovćena Petar Jovanović, koji je nakon izvučenih kuglica, uz osmijeh, kazao da je ovaj par finale prije finala, smatra da je Budućnost apsolutni favorit, ali da će njegov tim tražiti šansu za iznenađenje.

– Mi ćemo tražiti šansu u emotivnom pražnjenju Budućnosti. Nadam se da će se iz Beograda vratiti sa pobjedom protiv Crvene zvezde ali u kakvom god stanju da dođu, dobili ili izgubili, kod njih će doći do tog emotivnog pražnjenja i probaćemo da iskoristimo tu situaciju. Koliko je to realno, pokazaće ta utakmica u polufinalu. Nadamo se pozitivnom rezultatu, bez obzira na snagu Budućnosti, a mi se, to obećavam, nećemo predati. Obećavam borbeni Lovćen, pa šta bude, kazao je Jovanović, čiji je klub dva puta igrao u finalu Kupa, 2007. i 2011. godine.

Sutjeska je jedina, pored Budućnost, osvojila trofej u ovom takmičenju, a protiv Mornara biće na velikom iskušenju za plasman u četvrtom finalu u klupskoj istoriji.

– Svi učesnici turnira imaju određene aspiracije. Crnogorska košarka i njeni klubovi napravili su ove sezone nevjerovatne stvari u ABA i ABA 2 ligi, ali i Evropi, i sve čestitke Budućnosti i Mornaru, koji su na vrhunski način predstavljati svoj klub, ali i crnogorsku košarku. Imali smo četiri ekipe i u ABA 2 ligi, ni tu se nismo osramotili, štaviše, nevjerovatan progres je bio prisutan. Nama je zadovoljstvo što smo učesnici finalnog turnira i uradićemo sve da se što kvalitetnije predstavimo i budemo dostojan protivnik Mornaru, koja je među dvije najkvalitetnije ekipe u crnogorskoj košarci, kazao je Velimir Gašić, trener Sutjeske.

Mornar je u polufinalu plejofa ABA lige eliminisan od Budućnosti, i sigurno će Barani imati veliki motiv da se revanširaju na domaćoj sceni. Ali prvo će morati da preskoče Sutjesku. Sportski direktor Mornara Drago Spičanović, koji se izvinio zbog odsustva trenera Mihaila Pavićevića (zdravstveni problemi), čestitao je Milojeviću na dvije utakmice koje su ratnički dobijene protiv Crvene zvezde i poželio mu sreću u majstorici finala plej-ofa ABA lige.

– Ovo je, možda, i najuspješnija sezona crnogorske klupske košarke, gdje su Budućnost i Mornar bili drugi i treći u ligaškom dijelu ABA lige, Studentski centar je osvojio ABA 2 ligu, Podgorica je igrala polufinale, a Lovćen i Sutjeska su imali zapaženu ulogu u ABA ligi. Mislim da će finalni turnir Kupa i plej-of prvenstva Crne Gore biti kruna sezone i da će takmičarski biti interesantni. Iako smo svi svjesni da je Budućnost favorit, kup takmičenja uvijek donose neko iznenađenje, svako vreba svoju šansu. Mornar će gledati da osvoji oba domaća trofeja, ako se mogne. Ako ne, pružićemo ruku boljima, rekao je Spičanović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve