Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kup CG: Komovi brane trofej, Lovćen veliki favorit

Podgorica će danas i sjutra biti domaćin završnog turnira Kupa za sezonu 2019/20, koji je zbog korona virusa pomjeran dva puta – prvo za septembar, pa za decembar

U crnogorskom muškom rukometu ove sezone dijeliće se tri trofeja, od kojih jedan ”pripada” prošloj takmičarskoj godini.

Podgorica će danas i sjutra biti domaćin završnog turnira Kupa za sezonu 2019/20, koji je zbog korona virusa pomjeran dva puta – prvo za septembar, pa za decembar.

Trofej brane Komovi, koji će se u polufinalu u Univerzitetskoj dvorani sastati sa Partizanom 1949 (15h), dok drugi par čine Lovćen i jedini drugoligaš u borbi za trofej Kupa, Budućnost Podgorica (18h).

Andrijevčani su u petom kolu Prve lige lako izašli na kraj sa Partizanom 1949 u gostima (28:20) i po tome bi se moglo zaključiti da su favoriti.

Ali…

– Nijesmo favoriti, smatra trener Komova Radoje Lekić.

“Partizan je imao finansijskih problema, ali to je odlična ekipa, jedina koja je protiv Lovćena vodila dva razlike na poluvremenu. Bili su u dobrom smjeru da naprave dobar rezultat. Dugo su na okupu, mogu svakoga da pobijede. Mi smo uglavnom mlada ekipa, sa nekoliko iskusnijih igrača. Kup je uvijek nezgodno takmičenje, odlučuje inspiracija, moguće je i da autsajder osvoji trofej…”

Ukoliko izbore finale, Komovi se neće predati ni protiv Lovćena, dodao je Lekić.

“Imali bismo šansu. Svako svakog može da pobijedi ili maksimalno namuči, to se vidjelo i u prvenstvu. Branimo trofej i to nam daje dodatnu želju da ga osvojimo. Teren je, ipak, ogledalo svega. U naletu smo, ali ne obećavamo ništa, niti prijetimo bilo kome. Daćemo posljednji atom snage da prođemo u finale, a onda bismo u meču za trofej završili sa štitom ili na njemu”, dodao je Lekić.

Stjepčević: Besmislica

I Komovi i Partizan 1949 podigli su buru prije pola godine kada je Lovćenu dodijeljena titula prvaka Crne Gore, najavivši da neće igrati finalni turnir Kupa.

“Za nas je ovaj finalni turnir Kupa besmislica, zato što osvajaču ne donosi ništa. Ranije je osvajač Kupa uvijek išao u Evropu, ovim trofejom neće, a i već za dva mjeseca počeće novo izdanje istog takmičenja. Uz to, polovina igrača koja je obezbijedila plasman na ovaj finalni turnir nije više u našem klubu, neki su čak u drugim ekipama koje će igrati polufinale. Bili smo protiv nastupa u ovoj završnici Kupa, ali ćemo igrati kako bismo izbjegli kazne i maksimalno odraditi posao”, rekao nam je trener Dejan Stjepčević.

Strateg tivatskog tima nada se boljem izdanju njegove ekipe nego u prvenstvenom duelu sa Komovima, kada je Partizan u ,,Župi“ bio oslabljen.

“Komovi su pokazali da su bolja ekipa, ali ne idemo u Podgoricu sa bijelom zastavom. Ostali smo bez kompletne prve postave, potom nam je cijeli tim bio bolestan, mjesec proveo u karantinu… Ipak, posljednje dva meča smo solidno odigrali i borićemo se koliko budemo mogli”, dodao je Stjepčević.

Milić: Nema opuštanja

Lovćen je apsolutni favorit u duelu protiv Budućnosti i sve osim rutinskog prolaza Cetinjana predstavljalo bi vjerovatno najveću senzaciju u istoriji crnogorskog Kupa.

– Nije ništa novo ako kažem da je obaveza Lovćena da ide na trofeje. Tako je i sada, ali to moramo da pokažemo na terenu. Izuzetno ozbiljno shvatamo ove obaveze, tim prije jer smo se opekli prošle sezone kad nijesmo stigli do završnice. Kup je specifično takmičenje, iznenađenja se često dešavaju, podsjetio je trener Duško Milić.

Lovćen dominira u prvenstvu, ima 10 pobjeda iz isto toliko mečeva, utisak je da niko ne može da ga zaustavi.

– Čini mi se da se od prvog dana previše priča o tome. Imamo rivale koji mogu da iznenade, iako smo svjesni i rezultati do sad govore da smo najbolji. Nema opuštanja, svako svakog može da pobijedi, s tim što niko do sad nije uspio da savlada nas i nadam se da će tako ostati. Neću da pristanem na pristup kako samo treba izaći na teren i prošetati se do pobjede i trofeja, igrači su svjesni da se moraju dokazivati svih 60 minuta,poručio je Milić.

Na klupi Lovćenovog rivala sjedi bivši golman ,,crvenih“, Cetinjanin Nikola Jablan.

Budućnost, uprkos brojnim problemima, želi da pokaže da je dostojna učešća na finalnom turniru.

– Izrazito nam je zadovoljstvo što smo učesnici polufinala Kupa, tim prije što igramo protiv velikana kakav je Lovćen. Mislim da će u duelu sa nama morati da pokaže tu veličinu, iako smo u velikom problemu zbog slabijeg intenziteta treninga u posljednjih 15 dana, na što su uticale povrede i korona virus. Naravno, Lovćen je apsolutni favorit, a moji igrači će dati sve od sebe da se što bolje predstave, izjavio je Jablan.

Raspored

Danas

15.00 – Komovi – Partizan 1949

18.00 – Lovćen – Budućnost Podgorica

Subota

18.00 – FINALE

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve