Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

KUP CG: Danas revanš mečevi osmine finala

Danas su na programu revanši 1/8 finala Kupa (13.30), a “plavi” pod Goricom napadaju “rudare”

Šampion države se praktično već plasirao u 1/4 finale Kupa Crne Gore, jer je Sutjeska u prvom meču odradila drugoligaša Lovćen sa 4:0.

Foto: Rtcg.me

Međutim, aktuelni lider Telekom 1. CFL i aktuelni osvajač masovnijeg takmičenja tek treba da se plasira među osam najboljih…

Danas su na programu revanši 1/8 finala Kupa (13.30), a “plavi” pod Goricom napadaju “rudare”.

“Nakon što smo se vratili na prvo mjesto u ligi, atmosfera je odlična, ali ne želimo da stanemo na tome. Branimo trofej Kupa, imamo obavezu da idemo do kraja, da se borimo za duplu krunu”, rekao je pomoćni trener Dejan Mrvaljević, koji će prepustiti glavnokomandujuću palicu Branku Brnoviću, kome je istekla suspenzija.

Budućnost mora da napadne Rudar, jer je u Pljevljima bilo 0:0. Ali, “plavima” neće biti lako protiv “rudara”, koji izgledaju sve bolje.

“Rudar je dobra ekipa, ali mi smo bolji. Potrudićemo se da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje”, poručio je lijevi bek Bojan Roganović, na čije se riječi nadovezao štoper/lijevi bek Dejan Boljević.

“Biće teško, jer Rudar igra nisku zonu i agresivno, a i rasterećen je. Međutim, kvalitet je na našoj strani i to treba da potvrdimo.”

A u sličnoj situaciji je i prvi šampion Crne Gore Zeta plasman među osam najboljih “juri” na svojoj “Trešnjici” protiv Ibra, pošto je u prvom meču bilo 0:0.

Iskra igra sjajno u prvenstvu, dijeli drugo mjesto sa prvakom Sutjeskom, ali pred učenicima Aleksandra Nedovića je težak zadatak – Danilovgrađani će na kampu FSCG, na Starom aerodromu, dočekati Grbalj i tražiti dva gola kako bi nadoknadili minus iz Radanovića (3:1). Međutim, sve će zavisiti od “trikolora”.

Petrovac ima šansu da u Spužu valorizuje 2:0 iz prve utakmice protiv Drezge, dok će OFK Titograd na svoj teren ući sa istom idejom protiv Bokelja, koga su “romantičari” savladali pod Vrmcem sa 2:1.

Utakmica Podgorica-Petnjica se neće igrati iz razloga što je prva utakmica 1/8 finala Kupa registrovana službeno 3:0 za Podgoricu, jer je Petnjica odbila da igra u Mojkovcu, pa se prvoligaš tako već plasirao u 1/4 finale masovnijeg takmičenja.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve