Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

KUP CG: Budućnost Voli rutinski do trofeja

Izabranici Jasmina Repeše su došli do 12. trofeja iz 13 finala, dok je Sutjeska ostala na jednom trofju iz 2013. godine.

Košarkaši Budućnost Volija osvojili su Kup Crne Gore pobjedivši Sutjesku u finalu 85:71.

Izabranici Jasmina Repeše na taj način su došli do 12. trofeja iz 13 odigranih finala, dok je Sutjeska ostala na jednom trofeju iz 2013. godine.

Izabranici Zorana Glomazića  u prvoj dionici su bili bolji rival, konstantno imali višak, a nakon uvodne četvrtine vodili su 18:17.

Sve se preokrenulo u korist Budućnosti od sredine drugog perioda kada su Podgoričani počeli dobro da šutiraju za tri poena, prije svega Džekson, pa su na poluvremenu vodili 43:29.

Nastavila je Budućnost dobro i u trećem periodu, imala veoma ubjedljivu prednost koja je išla i preko 25 poena, ali se Sutjeska u finišu vratila i došla na minus 11 na kraju ove dionice, 64:53.

Rutinski su Podgoričani odigrali u posljednjoj dionici, ali su Glomazićevi puleni pružili častan otpor Evroligašu. Na kraju 85:71.

U pobjedničkom timu su najefikasniji bili Sead Šehović i Edvin Džekson sa po 16 koševa, a dvocifren učinak su imali i Suad Šehović (13), Danilo Nikolić i MVP finalnog turnira Noris Kol (po 10).

Nikšićane je predvodio prvi strijelac fajnl-fora Pavlićević sa 29 poena, a po 11 su ubacili Radosav Spasojević, Boris Lalović i Draško Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve