Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ksenija Ivanović: Kucnuo je čas za kraj, ali željela bih da dam još odbojci

Ksenija Ivanović je završila igračku karijeru, a posljednji meč odigrala je u dresu Bekeščabe, sa kojom je bila šampion Mađarske

Iako je će za dvadesetak dana napuniti tek 33 godine i iako je jasno da je još mogla da igra na vrhunskom nivou, jedna od najboljih crnogorskih odbojkašica odlučila je da je bilo dosta.

Foto: Cdm.me

Ksenija Ivanović je završila igračku karijeru, a posljednji meč odigrala je u dresu Bekeščabe, sa kojom je bila šampion Mađarske. Za mnoge možda iznenađujuća odluka, ali Ksenija smatra da je kucnuo pravi čas.

“Već 14 godina sam van Crne Gore, promijenila sam dosta klubova i zemalja, ostvarila velike uspjehe i smatram da je došlo vrijeme da se povučem”, istakla je Ivanovićeva za Dnevne novine i poručila. “Planiram još puno toga da dam odbojci samo ne više kao igračica”.

Osim za reprezentaciju Crne Gore, Ksenija je nastupala za mnogo klubova Podgoricu, Budućnost, Zrenjanin, Klek, Šarlrou, Visbaden, Valensijen, Telekom iz Bakua i Bekeščabu.

“Koji momenat u karijeri je bio najljepši? Jako teško je izdvojiti samo jedan, jer ih je bilo veoma puno”, relda je Ksenija. “Igranje Lige šampiona, osvajanje titula sa ekipama Telekoma, Bekeščabe, igranje finala Kupa pred 10.000 ljudi u Njemačkoj. Naravno, rado se sjećam i početka karijere kada sam sa ekipama Budućnosti i Podgorice osvajala titule u Crnoj Gori”.

Da li ima nešto zbog čega Ksenija žali?

“Ostaje žal što sa reprezentacijom Crne Gore nikad nisam otišla na neko veliko takmičenje”.

Ipak, dama koja je igrala na poziciji primača servisa, vjeruje da Crna Gora u budućnosti može više.

“Raduje činjenica što je ženska odbojka sve popularniji sport u Crnoj Gori. Smatram da uz kvalitetan rad i dobru edukaciju trenera postoji potencijal da se ženska odbojka podigne na viši nivo kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou”, ocijenila je Ivanovićeva.

Ksenija je istakla da planira još mnogo toga da pokloni odbojci da li kao trener ili…

“Svakako bih voljela da ostanem u odbojci. Od svakog trenera sam naučila dosta toga, počev od prvog trenera Avdulaha Duca Radončića, uz kog sam zavoljela odbojku, do Zorana Gajića (sa kojim je radila u Bakuu, prim. aut) koji je krem svjetske odbojke. Nadam se da ću svoje znanje i iskustvo prenijeti mlađim generacijama”, zaključila je Ksenija Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve