Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

KSCG: Peković je kandidat da zamijeni Barovića

Dosadašnji predsjednik KSCG Veselin Barović, kome je do kraja mandata ostalo nešto manje od dvije godine, na istoj sjednici bi trebalo da ozvaniči odluku o povlačenju sa mjesta predsjednika. Na sjednici UO će biti upućen zahtjev potpredsjedniku Skupštine KSCG Radoslavu Jovanoviću da zakaže vanrednu i izbornu Skupštinu, u roku od dvije sedmice, na kojoj će se konstatovati ostavka Barovića i birati novi predsjednik

Ako ne bude neočekivanih obrta, Nikola Peković će u četvrtak, na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore (početak u 13 časova), biti predložen za novog predsjednika ove sportske asocijacije.

Dosadašnji predsjednik KSCG Veselin Barović, kome je do kraja mandata ostalo nešto manje od dvije godine, na istoj sjednici bi trebalo da ozvaniči odluku o povlačenju sa mjesta predsjednika. Na sjednici UO će biti upućen zahtjev potpredsjedniku Skupštine KSCG Radoslavu Jovanoviću da zakaže vanrednu i izbornu Skupštinu, u roku od dvije sedmice, na kojoj će se konstatovati ostavka Barovića i birati novi predsjednik.

Po statutu KSCG, ”Skupština zasijeda vanredno na zahtjev predsjednika Skupštine, Predsjednika Košarkaškog saveza Crne Gore, odnosno Upravnog odbora ili jedne trećine članova Skupštine”.

Pored Barovića, u sadašnjem UO KSCG su još Dragan Bokan, Đorđije Goranović, Danilo Mitrović, Zoran Piperović, Željka Ratković, Dragan Tomić, Zoran Vujičić, Aleksandar Mijajlović, Đorđije Pavićević, Vojislav Smolović, Esad Zaimović i Suad Šehović.

Peković se još od januara pominje kao najozbljiniji kandidat za prvog čovjeka KSCG. Da li će, eventualno, biti i drugih kandidata, znaće se na samoj Skupštini, do kada klubovi mogu da daju svoje prijedloge za predsjednika. Međutim, malo je vjerovatno da se to dogodi.

Peković je bivši proslavljeni košarkaš, svojevremeno jedan od najboljih evropskih centara i NBA as, u dresu Minesote, a trenutno obavlja funkciju tim menadžera reprezentacije Crne Gore.

Barović je posljednji mandat na čelu KSCG počeo 11. januara 2019. godine, kada je naslijedio Mila Đukanovića, koji je morao da se povuče sa te funkcije, na kojoj je bio od 2011. godine, zbog novog Zakona o sportu, po kojem kao predsjednik države (ili predsjednik partije) ne može da budu na čelu ili u užem rukovodstvu saveza.

Barović je prije toga bio predsjednik KSCG, od 2000. do 2010. godine (kada ga je na kratko naslijedio Igor Lukšić), tokom kojih je KSCG postao i član FIBA.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve