Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

KSCG: Juniori se spremaju za izazove u sljedećoj godini

Selektor Vladimir Todorović 15 dana radio je sa velikim brojem košarkaša, a odigrana su i po dva prijateljska meča sa Srbijom i Hrvatskom

Naša juniorska reprezentacija odradila je pripreme za ovo ljeto i napravila pravu uvertiru za izazove u 2022.

Selektor Vladimir Todorović 15 dana radio je sa velikim brojem košarkaša, a odigrana su i po dva prijateljska meča sa Srbijom i Hrvatskom.

– Odlučili smo se za kombinovani sastav pošto je pola momaka bilo 2003. a druga polovina 2004. godište i oni će i narednog ljeta imati pravo da igraju za juniorsku selekciju. Moram pomenuti da nekoliko izuzetno talentovanih momaka koji su 2003. je propustilo ovo okupljanju. Vrlo važan za nas je bio ovaj kamp iz više razloga, ističe selektor i nastavlja:

– Prvo da bi vidjeli u kakvom su trenutno stanju momci, a onda i da krenemo u selekciju za narednu godinu. Jednostavno ovi momci nijesu imali dosada nijedno zvanično takmičenje i praktično će debitovati naredne godine zbog toga smo morali da ih pripremimo za taj izazov jer vjerujemo da će 2022. biti organizovana FIBA takmičenja.

Naši momci odigrali su ukupno četiri meča sa dvije izuzetno kvalitetne selekcije. U Vršcu su odigrana dva duela protiv Srbije u kojima je domaćin slavio.

U Tivtu su bila dva meča protiv Hrvatske u kojima smo upisali po pobjedu i poraz.

– Zadovoljni smo ostvarenim, okupljanje je uspjelo jer smo dobili uvid u ono što možemo da očekujemo od juniora iduće godine. Svim igračima se zahvaljujem na odnosu, kao i saradnicima te Košarkaškom savezu koji nam je omogućio da imamo sjajne uslove, zaključio je selektor Todorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve