Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krunić: Pozitivno je da smo iz seta u set pružali sve bolju igru

Nakon dva meča i polovičnog bilansa u Pljevljima (poraz od Finske, pa pobjeda protiv Islanda), izabranice Milorada Krunića su odigrale prvi meč u gostima, i to protiv prvog favorita grupe – Češke

Na polovini kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odbojkašice Crne Gore imaju pobjedu i dva poraza.

Trenutno su van mjesta koja vode na EP (idu prva dva tima iz svih šest kvalifikacionih grupa), ali su u igri za najbolju trećeplasiranu selekciju, koja će izboriti vizu za šampionat Starog kontinenta ako, prema očekivanjima, Rusija bude isključenja sa EP.

Nakon dva meča i polovičnog bilansa u Pljevljima (poraz od Finske, pa pobjeda protiv Islanda), izabranice Milorada Krunića su odigrale prvi meč u gostima, i to protiv prvog favorita grupe – Češke.

,,Crvene“ su na kraju poražene 3:0, pa će šansu protiv istog rivala, odnosno barem neki set ili bod, tražiti 4. septembra u pljevaljskoj ,,Adi“…

“Rezultat u Češkoj, nažalost, nije pozitivan za nas, izgubili smo 3:0. Ono što je dobro i pozitivno je da smo iz seta u set pružali sve bolju igru Nadam se da ćemo u tom ritmu nastaviti i u Pljevljima protiv istog rivala, i da ćemo, vjerujem, uz ovakvu igru, a pogotovo u trećem setu, doći do nekog seta. Igrali smo protiv veoma moćne, uigrane reprezentacije Češke, protiv koje je bio užitak igrati i samo je šteta što smo napravili previše tehničkih grešaka u momentima kada je lopta kod nas i kada mi možemo da odlučujemo. Ali s obzirom na našu mladost i to neiskustvo, i nedovoljno zajedničkog rada, stvarno sam optimista za neki sljedeći period. A to je već za sedam dana u Pljevljima, kada treba da budemo još bolji nego što je bilo u Češkoj”, rekao je selektor Crne Gore Milorad Krunić.

Krunić je ponovo meč odigrao sa 12 od 14 igračica.

Osim startne postave, u kojoj su bile tehničarka Marija Šušić, korektorka Dijana Vuković, primačica Tatjana Bokan i Simona Petranović, srednje blokerke Saška Đurović i Katarina Budrak, te libero Melisa Cenović.

Šansu su tokom meča dobile i tehničarka Tijana Tvrdišić (u prvom i trećem setu), drugi libero Lana Labović (u prvom), primačica servisa Nevena Vukčević (u drugom) i Dušanka Petrović (u prvom i trećem), te srednja blokerka Mina Dragović (u drugom i cijelom trećem).

“Protiv Češke nijesmo pokazale maksimum i sve ono što znamo. Da li nas je stigao umor, ili šta već, ali definitivno to nije bilo naše najbolje izdanje. To znači da u Pljevljima protiv istog rivala možemo da prikažemo bolju igru, mislim da se može igrati sa Češkom. Mislim da iz utakmice u utakmicu imamo bolju energiju između nas i da u narednom meču možemo do boljeg rezultata”, kazala je Mina Dragović, srednja blokerka naše reprezentacije.

Naše odbojkašice u ponedjeljak nastavljaju sa radom u Pljevljima, gdje će trenirati do meča sa Češkom, a ekipi bi trebalo da se priključi i korektorka Nikoleta Perović, koja je zbog povrede zadnje lože propustila prva tri meča.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve