Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Krstović: Želim da Trešnjica bude neosvojiva tvrđava

Prva ispred Zete je Iskra koja ima sedam bodova više, koliko i Budućnost, s tim što su ,,plavi odigrali meč manje, dok je Sutjeska na “plus” 9 u odnosu na “vukove”

Zeta je ostvarila cilj protiv Grblja, upisala drugi vezani trijumf na svom terenu (2:0) i ostala čvrsto na četvrtoj poziciji, sa četiri boda više od Podgorice.

Foto: Fkzeta.net

Utakmicu sa “trikolorima” obilježila je i nervoza, kod ,,vukova” izazvanu suđenjem Vladimira Bjelice, koji je između dva poluvremena isključio trenera Dejana Roganovića, a tri minuta po povratku na teren pokazao crveni karton i štoperu Jovanu Baošiću.

U oba slučaja Zećani smatraju da je disciplinska mjera bila prestroga.

“Drugi put ove sezone upisali smo dvije uzastopne pobjede kod kuće u prvenstvu i to me posebno raduje. Godinama je svakom gostu bilo teško da igra na ,,Trešnjici” i želimo da nastavimo tu tradiciju, da naš teren bude neosvojiva tvrđava. Pobjede kod kuće su uslov da i dalje “dišemo za vratom” ekipama koje su ispred nas na tabeli”, kazao je Srđan Krstović.

Prva ispred Zete je Iskra koja ima sedam bodova više, koliko i Budućnost, s tim što su ,,plavi odigrali meč manje, dok je Sutjeska na “plus” 9 u odnosu na “vukove”.

Realno, maksimum koji tim Dejana Roganovića može da izvuče je treće mjesto, mada je s obzirom na formu i širinu igračkog kadra veliko pitanje da li Zeta ima kapaciteta da ozbiljnije ugrozi nekog iz vodećeg trija.

“Želimo da izađemo u Evropu i znamo da svaki bod može da bude presudan. Svjesni smo stanja na tabeli i kvaliteta konkurenata, a tu ne mislim samo na ekipe od prvog do trećeg mjesta, ali najhitnije je da odrađujemo ono što je do nas. Zvuči kao fraza, ali zaista idemo korak po korak. Nijesmo u situaciji da bilo kome prijetimo, ali se nikog i ne plašimo i vjerujemo u sebe. Nadam se da će nas to dovesti što dalje”, istakao je Krstović.

Mladi reprezentativac Crne Gore postigao je oba gola u pobjedi nad Grbljem i upotpunio sliku Zete kao ekipe koja nema izrazitog golgetera.

Srđan Krstović je na koti tri, kao i napadač Ivan Vukčević, Aleks Jamoa je dao dva, a sedam igrača po jedan.

“Kolektiv je godinama naša najveća snaga, a to pokazuju i brojke ove sezone. Najmanje je bitno ko postiže pogotke, ja ili neko drugi. Važno je da bilježimo dobre rezultate. Primili smo najmanje pogodaka u ligi -11, ali nijesmo mnogo ni postigli, samo 15, tako da se nadam da ćemo u nastavku sezone biti uspješniji u tom ofanzivnom dijelu”, dodao je Krstović.

Zeta bi do Evrope mogla i preko Kupa, ali će najprije u četvrtfinalu morati da eliminiše Sutjesku.

Prvi meč četvrtfinala igraće se u srijedu.

“Žrijeb nam nije bio naklonjen, ali ne vjerujem ni da su u Sutjesci srećni što će igrati sa nama. Vjerujem da u Nikšiću možemo da postignemo makar jedan pogodak i tako olakšamo sebi posao u revanšu. Kup je prečica do Evrope, ali treba i dosta stvari da se poklopi”, istakao je Srđan Krstović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve