Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Krstović: Jedva čekam da tresem mreže s Crvenom zvezdom

Momak iz Zete, već dvije godine igra u seniorskom pogonu iako je tek pre četiri dana napunio 19 godina.

Čelnici Crvene zvezde napravili su sjajan potez kada su nedavno potpisali višegodišnji ugovor sa biserom crnogorskog fudbala Nikolom Krstovićem.

Foto: Sportklub.rs

Momak iz Zete, već dvije godine igra u seniorskom pogonu iako je tek pre četiri dana napunio 19 godina.

Interesovanje za ekstra talentovanog napadača pokazivali su Partizan, Hajduk iz Splita, Anderleht, Lil, ali je Zvezda bila najkonkretnija pa je Krstović stavio paraf na ugovor do 2023. godine, a odmah je kao pozajmljen igrač vraćen u ekipu Zete.

Iako tim iz Golubovaca ima daleko najmlađu ekipu u ligi trenutno zauzima treće mesto, zauzima poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Uz to, Zeta ima i bolji raspored u odnosu na direktnog konkurenta, ekipu OFK Titograda.

“Za sada sve ide po planu. Iako nam niko nije postavljao imperative prije početka sezone, sami smo ga sebi postavili, jer je odlika mladih momaka od kojih je sastavljena ekipa Zete da žele sve, sad i odmah. Naš cilj je bio i ostao plasman u Evropu. Mnogi su očekivali da ćemo pasti, ali eto, to se nije desilo. Pokazali smo da smo satkani od čvrstog materijala. Trenutno imamo isti broj bodova u odnosu na ekipu Titograda, ali smo bolji u međusobnom skoru, Titograd nam uskoro dolazi u goste, tako da se može reći da kontrolišemo situaciju, odnosno držimo sudbinu u svojim rukama”, rekao je za Sport Klub najbolji strelac šampionata Crne Gore sa 10 golova i nastavio:

“Prije nego što zadužim opremu Crvene zvezde, imam dva cilja. Da sa saigračima iz Zete sa kojima sam odrastao izborim plasman u Evropu i da osvojim titulu najboljeg strijelca šampionata Crne Gore. Svi koji me znaju, znaju da sa istim ambicijama i ciljevima idem u Zvezdu. Iluzorno je trošiti riječi o veličini Crvene zvezde, ali jedva čekam trenutak da istrčim na stadion, zatresem mrežu u „crveno-belom“ dresu i radost podijelim sa navijačima. Verujte, taj trenutak nije daleko”.

Svi koji znaju Nikolu Krstovića znaju da je izuzetno dobar momak prije svega. Pored toga ogroman je potencijal, a treneri kod njega cene što ima dozu sportskog bezobrazluka koji je neophodan ako želite da uspijete u sportu. Na takav način, Nikola Krstović gleda i na kvalifikacije koje generaciju U21, koju vodi Miodrag Vukotić, očekuju uskoro.

Crna Gora je u grupi sa Španijom, Izraelom, Makedonijom, Kazahstanom, Farskim Ostrvima.

“Ako pod sportskim bezobrazlukom smatrate da uvijek želim više i da nikada neću priznati nekome da je bolji dok me u to ne ubedi na terenu, onda jesam takav i hvala vam na komplimentu. Sada je fokus da sa Zetom stignem do Evrope i titule najboljeg strijelca, a vrlo brzo će se fokus usmjeriti ka Zvezdi i reprezentaciji. Rekao sam da je iluzorno trošiti riječi o Zvezdi, a uvjeren sam da će o generaciji koja će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uskoro svi pisati u superlativima. Španija je veliki favorit u grupi, a mi imamo jako dobru selekciju koja će sigurno izboriti mjesto u baražu. Što se Španije tiče, i „crvena furija“ će naravno na terenu morati da nas ubjedi da je bolja. U svakom slučaju, smatram da imamo kvalitet da obezbijedimo mjesto na Evropskom šampionatu za igrače do 21 godine”, naglasio je Nikola Krstović i dodao:

“Prije svega navedenog, za vikend nas očekuje duel sa Rudarom. Nadam se novoj pobjedi i nastavku golgeterske serije“.

Nikola Krstović je u prošlom kolu protiv Petrovca u gostima postigao dva gola, a Zeta je slavila sa 2:0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve