Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Krstović: Da pobjedama nad Slovačkom i Slovenijom napravimo dobru uvertiru za kvalifikacije

Krstović je dugo bio u mladoj selekciji, a sa 22 godine predstavlja budućnost A reprezentacije

Malo je vremena za priču, a još manje za rad, budući da fudbaleri Crne Gore imaju svega tri treninga pred prijateljsku utakmicu sa Slovačkom.

Igra se u četvrtak, od 18 časova pod Goricom, a kada je priprema tako kratka – važna je svaka informacija o protivniku. Selektoru Miodragu Raduloviću u tom smislu može da pomogne Nikola Krstović, jedini fudbaler našeg nacionalnog tima, koji nastupa u tamošnjem prvenstvu, u dresu Dunajske Strede.

– Posebno dobro poznajem Slovake, jer godinu i po igram u tamošnjoj ligi. Radi se o dobroj reprezentaciji čiji igrači mnogo trče, drže ritam i puno se ponavljaju. Respektujemo protivnika, ali mi se pitamo. Imamo kvalitetnu ekipu, bolji smo, nastupamo kući i uradićemo sve da ostvarimo pobjedu. Iskoristićemo predstojeće izazove da se dodatno uigramo pred kvalifikacije koje startuju u martu – rekao je Krstović na brifingu u hotelu Podgorica.

Slovačka se nije proslavila u prethodnom izdanju Lige nacija. U grupi sa Kazahstanom, Azerbejdžanom i Bjelorusijom – bila je treća, u C diviziji.

– Pratio sam ih, imaju krizu rezultata. Planiraju smjenu generacije, jer imaju dosta starijih fudbalera. Svakom igraču dođe kraj karijere. Sada se neki opraštaju, a dolaze mlađi momci koji su skrenuli pažnju igrama u klubovima. Pokušaće sa novim timom da urade nešto više naredne godine. Mi, naravno, gledamo sebe. Potrudićemo se da u pozitivnoj atmosferi dočekamo sljedeći takmičarski ciklus koji nudi mogućnost odlaska na veliko takmičenje. Daćemo maksimum, to je sigurno – kazao je Krstović.

Nije ni Crna Gora oduševila na kraju prošle Lige nacija. ,,Sokoli“ su izgubili dvije završne utakmice – od Bosne i Hercegovine u Zenici i Finske na svom terenu.

Krstovića tada nije bilo u nacionalnom timu…

– Od juna sam razmišljao o tim mečevima. Trudio sam se da imam što bolju sezonu kako bih dobio poziv i pomogao reprezentaciji da budemo prvi. Nažalost, povreda me spriječila da odgovorim obavezama u državnoj selekciji. To mi je teško palo, ali vratio sam se jači. Iza mene je najboljih mjesec od kada sam u Slovačkoj. Dao sam dosta golova, upisao nekoliko asistencija, u formi sam, spreman. Nije moglo da bude sve savršeno ove godine, ali sada sam tu – ističe bivši kapiten Zete.

Krstović dominira u Slovačkoj. Prvi je strijelac lige sa 11 pogodaka i glavni igrač Dunajske Strede koja je druga na tabeli, sa tri boda manje od vodećeg Slovana iz Bratislave.

Evro golove davao je i na evropskoj sceni…

– Brojke su mogle da budu još bolje, ali zadovoljan sam, sve ide kako treba. Imam svu slobodu, a to mi odgovara na terenu. Lider sam ekipe. Nastaviću ovim ritmom. Slovačka je lijepa, mala država koja mi je mnogo dala.

Hoćeš li zatresti mrežu u četvrtak pod Goricom?

– Uradiću sve da tako bude, ali kad god sam rekao da ću nešto napraviti – nije se desilo. Mnogo intervjua imao sam u Slovačkoj u posljednjih desetak dana. Tema je bila i ova utakmica. Bolje da ne pričam ništa, već na terenu da uradim ono što se od mene očekuje – kaže snažni napadač.

Krstović je dugo bio u mladoj selekciji, a sa 22 godine predstavlja budućnost A reprezentacije.

Za ,,sokole“ je upisao tri nastupa…

– Nije išlo sve po planu s mojom karijerom u Zvezdi. Nisam imao minutažu, a zbog toga se odužio i moj debi za našu najbolju reprezentaciju. Jedva sam čekao da promijenim sredinu i nešto napravim. Znao sam koliko vrijedim, koliko mogu. Polako sve dolazi na naplatu. Još sam mlad, ali uz podršku saigrača i ekipe, vjerujem da u budućnosti mogu da budem i jedan od lidera reprezentacije. Imao sam najviše nastupa za mladu selekciju, to je uspjeh, hvala svima sa kojima sam tamo sarađivao. Ovo je ono o čemu maštam od 17-18. godine, kada sam bio prvi strijelac crnogorske lige. Ostvarilo mi se poslije četiri godine. Ne može sve odmah. Reprezentacija je na prvom mjestu i posvećen sam maksimalno – ističe Krstović.

Koji su sljedeći koraci na klupskom planu?

– Ima interesovanja, ali neću žuriti sa odlukom. Ne želim da mi se opet desi Zvezda, da ne igram. Željan sam fudbala, zato sam i ljetos odbio neke ponude. Imamo sam mjesec i po dana pauze, pa ću da razmislim što je za mene najbolje – zaključio je Krstović.

Tri dana nakon duela sa Slovačkom, ,,crveni“ će gostovati Sloveniji. Meč se igra u Ljubljani, na stadionu Stožice od 15 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve