Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Krkotić: Međusobni duel nek odluči šampiona

Poslije 30. kola Budućnost zaostaje pet bodova za braniocem titule, a razlika bi bila manja da su Podgoričani uspjeli da sačuvaju vođstvo od 2:1 i trijumfuju u Nikšiću početkom ovog mjeseca

Fudbaler Budućnosti Miloš Krkotić vjeruje da “plavi” mogu svrgnuti Sutjesku sa crnogorskog trona i nada se da će odluka o prvaku pasti na stadionu Pod Goricom, u posljednjem kolu, kada će vodeći dvojac međusobno odmjeriti snage.

Foto: Cdm.me

Poslije 30. kola Budućnost zaostaje pet bodova za braniocem titule, a razlika bi bila manja da su Podgoričani uspjeli da sačuvaju vođstvo od 2:1 i trijumfuju u Nikšiću početkom ovog mjeseca.

“Očekujem jednu zanimljivu završnicu prvenstva i iskreno se nadam da ćr ta posljednja utakmica u Podgorici odlučiti ko će biti šampion. Mi vjerujemo da možemo završiti kao prvi. Preostalo je još šest rundi, nadam se da ćemo pobijediti sve svoje protivnike, te da će Sutjeska bar jednom kiksati. Ako se to ne desi, pružićemo ruku, čestitati fer i sportski. Bio bi pravi spektakl za sve ljubitelje fudbala ukoliko naš međusobni duel bude odlučivao. Stadion bi sigurno bio pun i iskreno se nadamo da će tako biti”, rekao je Krkotić za CdM.

Budućnost i Sutjeska rivali su i u polufinalu Kupa Crne Gore. Prvi meč u Podgorici završio je bez pogodaka.

“Očekivali smo da će to biti finale, ali žrijeb je bi otakav – šta je tu je. Imamo dobar rezultat pred revanš u Nikšiću i treba više oni da brinu nego mi, jer svaki remi osim 0:0 nas vodi dalje, da ne kažzem pobjeda. Mi smo ekipa koja uvijek igra napadački, tako da ne vjerujem da se može dogoditi da u dvije utakmice protiv njih ne damo gol. Imamo vremena da se osvježimo i potpuno spremimo za revanš i naravno da ocčkujem, kako ja tako i čitava ekipa, stručni štab i uprava, osvajanje tog trofeja”, kazao je ofanzivac podgoričkog kluba.

Krkotić je pojačao redove Budućnosti u zimskom prelaznom roku. Bio je prvotimac do momenta kada se povrijedio, a oporavak je trajao 40 dana. Vratio se protiv Iskre, a šansu sa klupe dobijao je i u susretim protiv Mornara i OFK Titograda.

Budućnost u proljećnom dijelu sezone igra lepršavo i za gol više, a takav stil odgovara i Krkotiću.

“Trenera Brnovića znam još iz reprezentacije, tako da sam se lako uklopio u njegov stil fudbala i taktiku. Žao mi je što sam se povrijedio i nisam trenirao skoro dva mjeseca, to me je potpuno izbacilo iz ritma. Imao sam neugodnu povredu tetive, ali posljednjih desetak dana treniram i počeo sam da igram i nadam se da ću brzo ući u sistem i pomoći ekipi da dođe do duple krune”, istakao je Krkotić.

Domaća liga nastavlja se iduće subote, a rival Budućnosti biće Lovćen.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve