Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak kralj Melburna: Đoković osvojio Australijan open i stigao do 18. grend slem titule

Đoković je slavio ubjedljivo sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2, 6:2 za sat i 54 minuta igre. Sjajni Novak tako je stigao do devete titule u Melburnu, a ukupno 18. Gren slem trofeja u karijeri. Ispred njega je Rafael Nadal sa 19 i Rodžer Federer sa 20 najvećih trofeja.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Australijan open pobjedom nad Rusom Danilom Medvedevom.

Đoković je slavio ubjedljivo sa 3:0, po setovima 7:5, 6:2, 6:2 za sat i 54 minuta igre.

Sjajni Novak tako je stigao do devete titule u Melburnu, a ukupno 18. Gren slem trofeja u karijeri. Ispred njega je Rafael Nadal sa 19 i Rodžer Federer sa 20 najvećih trofeja.

Odličan tenis gledali smo danas na Rod Lejver areni, ali Medvedev jednostavno nije imao odgovor na Đokovićeve sjajne udarce i kretnje tokom meča.

U prvom setu viđena je velika borba. Novak je stigao do brejka već u drugom gemu, zatim odservirao dobro i poveo sa 3:0. Ipak, Rus se nije poredavao, oduzeo je Novaku servis, zatim i došao do dobrih servisa i poravnao na 3:3. Igralo se nakon toga gem za gem, a Novak je opet u odlučujućem momentu, u 12. gemu, stigao do brejka i 7:5 za osvajanje prvog seta.

Drugi set Đoković je odigrao fenomenalno. Na startu tog perioda viđena su po dva brejka na obje strane, ali sve nakon toga bilo je na strani najboljeg tenisera svijeta. Još tri puta Nole je stizao do brejka došavši do ubjedljivih 6:2 i 2:0 u setovima.

I početak trećeg seta apsolutno je bio u znaku Đokovića. Došao je do brejka u drugom gemu i vođstva od 2:0, a onda ubrzo odservirao za sigurnih 3:0.

Nije mnogo toga korisnog Medvedev uspio da uradi u nastavku trećeg seta jer je Novak jednostavno bio neprobojan, igrao sigurno i na kraju stigao do ubjedljive pobjede.

Đoković je sada apsolutni rekorder po broju osvojenih titula u Melburnu i poput Rafaela Nadala na Rolan Garosu, kralj je Australijan opena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve