Završna faza rekonstrukcije zatvorenog bazena “Nikša Bućin”, počela je danas u Kotoru.

Foto: Gov.me

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je tom prilikom poručio da je kotorski bazen simbol crnogorskog vaterpola i plivačkih sportova, te da ima ogroman značaj za crnogorski sport, kao i za djecu i omladininu u cijeloj Boki.

„Ja sam jedan od onih koji je prvi zaveslaj u karijeri učinio baš u ovom bazenu. Zbog toga znam njegov značaj i njegov potencijal. Dio politika Vlade i Ministarstva sporta i mladih odnosi se na uspostavljanje sportske infrastrukture u svakom gradu, na svakom mjestu gdje je to moguće. Rekonstrukcijom ovog bazena, vaterpolo sport se vraća u Kotor“, kazao je ministar Janović.

Dodao je da će sportski objekti biti rekonstruisani ili građeni širom Crne Gore te da se u Ministarstvu već od danas nastavlja sa jasnim politikama i mjerama – da sport zaživi u svakom crnogorskom kvartu, u svakom naselju.

Foto: Gov.me

Direktor Uprave javnih radova dr Rešad Nuhodžić poručio je da je Vlada obezbijedila sav novac koji je potreban za naredne faze rekonstrukcije ovog bazena, a da će Uprava javnih radova obezbijediti da radovi budu završeni u roku od osam mjeseci, kako je i predviđeno planiranim periodom izrade.

„Kao što smo obećali prilikom zaključenja ugovora o početku druga faze rekonstrukcije bazena u Kotoru, danas smo ministar Janović i ja obišli gradilište i zvanično uveli u posao i izvođača radova i nadzor. Sada nam predstoji da u rokovima koji su ugovoreni, a to je do kraja ove godine, završimo rekonstrukciju i bazen stavimo u funkciju“, rekao je direktor Uprave javnih radova.

Foto: Gov.me

Dodao je da posebno zadovoljstvo pričinjava to što je riječ o objektu koji, pored vaterpolista, koriste i građani Kotora što je dodatni motiv za završetak radova u roku i u potpunosti.

„Ono što ću iz pozicije direktora Uprave javnih radova posebno insistirati kod izvođača je da se radovi završe u ugovorenom roku, kao i da njihov kvalitet bude u skladu sa najvišim standardima“, kazao je direktor Uprave javnih radova.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve