Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kostenjuk opet okrenula leđa rivalki

Kostjuk zbog podrške Bjelorusije Rusiji u ratu u Ukrajini, nije čestitala pobjedu Sabaljenki. Ukoliko osvoji Rolan Garos, Sabaljenka će biti prva igračica svijeta.

Druga teniserka svijeta Arina Sabaljenka plasirala se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu savladala ukrajinsku igračicu Martu Kostjuk sa 6:3, 6:2.

Bjeloruskinja je pobjedu nad 39. igračicom svijeta ostvarila za sat i 11 minuta.

Kostjuk je poslije brejka u petom gemu prvog seta povela sa 3:2, da bi Sabaljenka odgovorila serijom od četiri uzastopna gema. U drugom dijelu igre pobjednica ovogodišnjeg Australijan opena je napravila dva brejka za plasman u drugu rundu pariskog grend slema.

Kostjuk zbog podrške Bjelorusije Rusiji u ratu u Ukrajini, nije čestitala pobjedu Sabaljenki. Ukoliko osvoji Rolan Garos, Sabaljenka će,biti rpva igračica svijeta. Sabaljenka u drugom kolu će igrati sa sunarodnicom Irinom Šimanovič (211). Šimanovič je pobijedila mađarsku igračicu Panu Udvari sa 6:7 (6), 6:3, 6:1

Ako su već odlučili da dozvole igru ruskim i bjeloruskim teniserkama i teniserima na turnirima, ATP i WTA moraju da nešto učine da bi ih zaštitili od poniženja na terenu.

Sasvim sigurno Sabalenka, a i mnogi drugi sportisti ne bi učestvovali na turnirima da su pobornici ratnih operacija, zbog toga je ponašanje Kostenjuk nedopustivo, pa bi kažnjavanje za slične postupke moralo biti predviđeno pravilnikom.

Poljakinja Magdalena Frenh (87. na WTA listi) do drugog kola je došla pobijedivši 30. teniserku sveta Kineskinju Dženg Šuaj sa 6:1, 6:1. Frenh u drugom kolu igra sa pobjednicom meča između Sare Bejlek (Češka) i Ruskinje Kamile Rahimove.

Plasman u narednu fazu osigurala je i Argentinka Nađa Podoroška (101. na svijetu), savladavši domaću igračicu Džesiku Ponše (123) sa 6:0, 6:2. U sljedećem kolu ona čeka bolju iz meča u kojem igraju osma nositeljka Grkinja Marija Sakari i Čehinja Karolina Muhova.

Austrijski teniser Sebastijan Ofner plasirao se u 2. krug, nakon što je na Rolan Garosu pobijedio američkog igrača Maksima Kresija sa 6:4, 7:6 (6), 6:2.

Meč između Kresija i Ofnera, 42. i 118. tenisera sveta, trajao je dva sata i 19 minuta. Ofner je prvi teniser koji se plasirao u drugo kolo ovogodišnjeg pariskog grend slema. On će u sljedećoj fazi igrati protiv još jednog Amerikanca, pošto ide na pobjednika meča između Sebastijana Korde (24. nosilac) i Mekenzija Mekdonalda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve