Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kosović: U Ajndhovenu će biti zahtjevno, moramo od starta da pokažemo karakter

Član Kairata bio je asistent za pogodak Adama Marušića u završnici poluvremena

Remi sa Turskom u Istanbulu dao je našem nacionalnom timu dodatnu dozu samopouzdanja, rekao je Nebojša Kosović, dan nakon što su “sokoli” izvukli povoljan rezultat (2:2) u utakmici 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je proigrala tek kada je bila satjerana uz zid. Na kraju, uz magiju Rista Radunovića, izboren je značajan bod.

“Imali smo nekoliko šansi i polušansi, koje je trebalo bolje da iskoristimo. Mnogo su nam falili Jovetić, Janković, Mugoša i još neki povrijeđeni igrači. Ne mogu da kažem da bismo pobijedili da su oni bili u ekipi, ali bi bilo lijepo da makar jednu utakmicu odigramo u kompletnom sastavu. Na kraju smo zasluženo osvojili veliki bod na teškom gostovanju. Dobili smo dodatnu dozu samopouzdanja”, rekao je Kosović.

Član Kairata bio je asistent za pogodak Adama Marušića u završnici poluvremena.

“Moramo da od starta pokažemo karakter, ali i da imamo kvalitet za veliko takmičenje, bez obzira na to da li smo u defanzivnom bloku ili u ofanzivi, a ne da se probudimo tek kad primimo gol. Holanđani su ozbiljna ekipa, sa fudbalerima koji igraju na vrhunskom nivou. Njihov zaštitni znak je moderan i ofanzivan fudbal, presing tokom svih 90 minuta. Biće zahtjevno, ali u kvalifikacijama nemaš pravo na grešku – moraš da odgovoriš na duele na najbolji mogući način”, rekao je Kosović.

Crna Gora u subotu gostuje Holandiji, a pred međusobni duel u Ajndhovenu obje selekcije imaju po sedam bodova, koliko i Norveška.

Ispred je Turska sa osam.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve