Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkašice vjeruju u plasman na EP: Prva prepreka Švedska

“Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo se kasnije plasirati na EP. Jedva smo čekali okupljanje, odmah smo krenuli sa napornim radom”

Košarkašice Crne Gore užurbano se pripremaju za početak kvalifikacija za Evropsko prventstvo, a prvi rival izabranicama Jelene Škerović je Švedska i to u nedjelju u gostima.

Foto: KSCG.me

Biće ovo novi duel sa rivalom sa ovogodišnjeg Eurobasketa, kada su slavile Šveđanke.

“Igramo protiv protivnika koga već znamo, poznajemo sve igračice, način igre. Mislim da možemo da odradimo jako i očekujemo bolju igru i rezultat”, rekla je jedna od najiskusnijih u redovima naše selekcije Milica Jovanović.

Jovanović i drugarice će pokušati da nastave tradiciju i obezbijede novi plasman na šampionat Starog kontinenta. Biće ovog puta teže, jer je u ekipi mnogo mladih igračica.

“Ovo je novi ciklus, sa velikim brojem mlađih igrača. Uz naporan rad vjerujemo da možemo da se plasiramo”, dodala je Jovanović i kratko se osvrnula na čudan sistem kvalifikacija (tri godine, četiri meča).

“Koliko je težak sistem, toliko će nam odgovarati jer nam treba vremena da se upoznamo”, poručila je Jovanović.

Jedna od mladih igračica je Marija Leković, članica Budućnost Bemaxa.

“Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo se kasnije plasirati na EP. Jedva smo čekali okupljanje, odmah smo krenuli sa napornim radom”, istakla je Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve