Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkašice počele pripreme za novi ciklus kvalifikacija

Crna Gora je na Eurobasketu bila najmlađa selekcija, a gotovo nova reprezentacija koja je krenula od Igara malih zemalja Evrope sada će imati prvi veliki izazov

Košarkašice Crne Gore danas su počele pripreme za novi kvalifikacioni ciklus za plasman na Eurobasket odradivši dva trening u dvorani Verde.

Foto: Košarkaški savez Crne Gore

Naša reprezentacija u gotovo identičnom sastavu kao sa Eurobasketa, uz novu Amerikanku Markišu Getling nastojaće da i šesti put uzastopno dođe do vize za kontinentalno takmičenje.

Ali, za razliku od ranije, Crna Gora je u grupi sa tri tima, pa će za tri godine odigrati četiri meča, u kojima gotovo da ne smije dozvoliti kiks.

“Definitivno čudan sistem. Igramo u nedjelju protiv Švedske, a naredni meč u kvalifikacijama igramo tek u novembru naredne godine. Pitanje je šta će biti, u kojem ćemo sastavu biti, tako da je zaista nezahvalno praviti neke prognoze. Jasno je da nas čeka jaka grupa u kojoj je kiks zabranjen. Ali, naš cilj svakako je plasman na Evropsko prvenstvo”, kazala je Jelena Škerović, selektorka Crne Gore.

Kvalifikacije počinju u četvrtak, a u prvom kolu Izrael dočekuje Švedsku, dok u nedjelju Crna Gora gostuje Švedskoj.

“Švedska je odmah nakon žrijeba projektovana kao prvi favorit grupe. Ali, ako je teže što smo u grupi sa samo tri tima, onda je dobro što u ovom ciklusu igramo samo jedan meč. Takođe, Švedska igra u četvrtak, imaćemo mogućnost da uradimo bolji skauting, a ujedno se nadam da ćemo biti i spremniji”, kazala je Škerović.

Švedska je na ljetos održanom Eurobasketu na startu savladala Crnu Goru (67:51), ali je od tada došlo do određenih promjena.

“Švedska sada ima novog selektora, a veliko je pitanje da li će igrati njihova najbolja igračica Amanda Zahui, jer ove sezone nastupa u Kini. Poznato je da igračice koje nastupaju u Kini ne mogu da odgovore reprezentativnim obavezama”, istakla je Škera.

Crna Gora je na Eurobasketu bila najmlađa selekcija, a gotovo nova reprezentacija koja je krenula od Igara malih zemalja Evrope sada će imati prvi veliki izazov.

“Za razliku od ranije sada većina igračica ima dobru minutažu u svojim klubovima, sve imaju klub, tako da su spremnije nego ranije i to je dobro. Ima dosta mlađih igračica, koje su na Igrama malih zemalja pokazale da posjeduju potencijal i nastojaće da se nametnu”, podvukla je Škerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve