Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Košarkašice Budućnosti savladale ŽKA

Košarkašice Budućnost Bemaxa savladale su ekipu ŽKA 70:44(17:9, 22:14, 22:7, 9:14),u posljednjoj provjeri tokom mini priprema u Srbiji.

Podgoričanke su u petom kontrolnom meču za šest dana turneje po Srbiji upisale peti trijumf, a nakon Vrbasa, Art basteka, “Radivoj Koraća” i Vojvodine, srpski ligaš iz Novog Sada bio je naslabijeg kvaliteta, pa je trener Vladan Radović dodatno forsirao najmlađe.

Baš zbog toga petorka “plavih”na startu meča u „Spensu“bila je prosjekom ispod 18 godina (Leković, Savković, Drobnjak, Šcepanović i Maja Bigović) u želji da ih dodatno vidi na djelu. Međutim, domaćin je bolje otvorio meč, pa je nakon dva minuta na semaforu pisalo 7:0, ali su “plave” serijom 10:0 početkom druge dionice prvi put imale prvi put dvocifrenu prednost – 19:9. Već nakon toga bilo je jasno da će se gledati meč u jednom smjeru – Radović je rotirao sve više, a već u prvih 20 minuta 11 igračica podgoričkog kluba upisalo se u strijelce. Bilo je period kada su Lazarević, Maja i Milena Bigović dokazale da imaju sve veću ulogu. Vrijeme je odmicalo, a razlika rasla, tako da je u finišu prvog poluvremena bilo +20 (37:17).

Bilo je jasno da mlada ekipa ŽKA ne može kvalitetom parirati rivalu, tako da je upravo duel sa novosadskim timom bila idealna prilika za najmlađe, ali i još jedan trening da se isprobaju mnogo akcije i varijante, kako u fazi napada, tako i u odbrani.

Na 3:45 do kraja trećeg kvartala “plave” su poslije poena Šćepanović ostavile rivala za “cijeli krug” (50:25), pa bez obzira na sedam primljenih poena u prva dva minuta vidjelo se da će i ovo biti još jedan meč u kojem će crnogorski tim rivala zaustaviti na mali broj poena.

Najefikasnija niš jednom bila je Marković (10), Maja Bigović postigla je 8, dok su po 7 dodale Leković i Đorđević, a Živković 6.. Bajrović je pogodila dvije trojke, Milena Bigović postigla je 5 poena, baš kao i Lazarević.Na 4 su zaustavljene Radonjić i Šćepanović, a po 3 poena (po trojku) ubacile su Drobnjak i Savković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve