Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Košarkašice bruse formu u Bijelom polju: Novembarski ciklus u Fokusu

Iako ovog ljeta neće biti takmičarskih obaveza, Jelena Škerović okupila je praktično sve adute u želji da period kada su sve igračice u Crnoj Gori iskoristi maksimalno, odnosno da se naša reprezentacija već sprema za novembarski ciklus kvalifikacija

Crnogorske košarkašice polako privode kraju prvu od četiri radne sedmice na pripremama u Bijelom Polju.

Aleksić, Foto: Pobjeda.me

Iako ovog ljeta neće biti takmičarskih obaveza, Jelena Škerović okupila je praktično sve adute u želji da period kada su sve igračice u Crnoj Gori iskoristi maksimalno, odnosno da se naša reprezentacija već sprema za novembarski ciklus kvalifikacija.

“Iskrena da budem malo je čudno sve ovo, jer je klupska sezona za sve završena prije vremena, a tokom ljeta nema takmičarskih mečeva. Baš zbog toga smatram da je ovo dobar potez Košarkaškog saveza Crne Gore, koji nam je omogućio da u ovom periodu budemo zajedno, da treniramo i da se spremamo za naredne akcije”, kazala je Snežana Aleksić, kapitenka Crne Gore.

Na pripremama su osim kapitenke i Milena Jakšić, Teodora Sarić, Božica Mujović, Kristina Raković, Jovana Pašić, Bojana Kovačević, Violeta Lazarević, Dragana Zivković, Andrea Glo mazić, Maja Bigović, Marija Leković, Sofija Zivaljević, te Marija Bakić i Jovana Savković, koje su naknadno pozvane, dok iz opravdanih razloga na priprema nema Milice Jovanović i Jelene Vučetić.

“Ima dosta mlađih igračica i mislim da je ovo dobra prilika za njih, da sada kada nema takmičarskih obaveza i imperativa, rade i da se nametnu. U Bijelom Polju imamo dobre uslove, od hotela Franca, do dvorane Nikoljac, gdje nastojimo da sve planirano sprovedemo u djelo. Naravno, s obzirom da su sezone zbog pandemije završene ili prekinute dobro će svima doći da kroz veliki rad napravimo praktično uvod za ono što slijedi u novoj sezoni”, dodala je plejmejkerka njemačkog Halea.

“Crvene” su u prvom kolu bile slobodne, zatim su u drugom kolu poražene na gostovanju Švedskoj (68:55), koja je prvi favorit grupe, a 12. novembra naše dame ugostiće Izrael. Upravo dueli protiv Izraela mogu biti presudni za plasman na kontinentalno takmičenje.

“Grupa sa tri tima je specifična i samim tim bitka za to drugo mjesto je teža. Ali već sada se spremamo za nastavak kvalifikacija svjesne značaja utakmice sa Izraelom. Ima još dosta vremena, ali ove pripreme mogu nam mnogo koristiti”, dodala je Aleksić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve